Рецепт Компот з вишні з яблуками фото

Компот з вишні з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Фрукти, Яблука, Вишня, Заморожена вишня
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На швидку руку
Напої, Компоти

Яблука здатні підсолодити злегка кислуватий вишневий компот, додати напою неповторний аромат і злегка змінити колір самого напою. Розповім, як приготувати компот з вишні з яблуками.

Компот з яблук і вишні - це саме вдале поєднання смаку, кольору і аромату. Використовуючи інгредієнти в різних пропорціях, можна отримати більш «вишневий» букет у напою або ж лише злегка підфарбувати колір компоту. Вибирати вам!

  • Вишня заморожена - 400-500 грам
  • Яблука - 5 штук
  • Цукор - 5 Ст. Ложок
  • Вода - 3 L
компот з вишні з яблуками - фото крок 1
Яблука необхідно попередньо вимити. З яблука зрізаємо всю м'якоть. Серцевину і хвостики потрібно викинути. Не потрібно нарізати яблука на дрібні шматочки. Просто зріжте максимально м'якоть з яблука, не зачепивши насіння.
компот з вишні з яблуками - фото крок 2
Промийте вишню. Видаліть все зайве. Я беру заморожену вишню.
компот з вишні з яблуками - фото крок 3
Помістіть яблука і вишню в каструлю. Залийте їх водою і поставте на вогонь. Дайте напою закипіти. Варіть після закипання ще 5-7 хвилин. Додайте цукор. Дайте знову закипіти, після чого вимикайте. Дайте напою настоятися близько 10-15 хвилин.
компот з вишні з яблуками - фото крок 4
Розлийте компот по склянках і подайте до столу.

Схожі рецепти