Компот з вишні з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Яблука здатні підсолодити злегка кислуватий вишневий компот, додати напою неповторний аромат і злегка змінити колір самого напою. Розповім, як приготувати компот з вишні з яблуками.
Компот з яблук і вишні - це саме вдале поєднання смаку, кольору і аромату. Використовуючи інгредієнти в різних пропорціях, можна отримати більш «вишневий» букет у напою або ж лише злегка підфарбувати колір компоту. Вибирати вам!
- Вишня заморожена - 400-500 грам
- Яблука - 5 штук
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Вода - 3 L
Яблука необхідно попередньо вимити. З яблука зрізаємо всю м'якоть. Серцевину і хвостики потрібно викинути. Не потрібно нарізати яблука на дрібні шматочки. Просто зріжте максимально м'якоть з яблука, не зачепивши насіння.
Промийте вишню. Видаліть все зайве. Я беру заморожену вишню.
Помістіть яблука і вишню в каструлю. Залийте їх водою і поставте на вогонь. Дайте напою закипіти. Варіть після закипання ще 5-7 хвилин. Додайте цукор. Дайте знову закипіти, після чого вимикайте. Дайте напою настоятися близько 10-15 хвилин.
Розлийте компот по склянках і подайте до столу.