Рецепт Варення з черноплодки фото

Варення з черноплодки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Чорноплідна горобина
Вагітним і годуючим
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей
Заготовки, Варення

Дуже оригінальне, неймовірно ароматне і смачне варення з черноплодки в домашніх умовах стане справжньою родзинкою серед ваших заготовок на зиму.

1. Рецепт приготування варення з черноплодки хоч і простий, але складається з декількох етапів. Спершу потрібно довести до кипіння воду у великій каструлі, в яку увійде за розміром друшляк.

2. До того часу, коли вода закипить, чорноплідна горобина вимийте під проточною водою і викладіть в друшляк.

3. Опустіть ягоди в окріп і залиште хвилини на 2-3. Потім дістаньте з каструлі і дайте охолонути.

4. В окремій каструлі з'єднайте 500 грамів цукру і воду. Доведіть до кипіння, і повністю розчиніть цукор. Ягоди потрібно викласти в киплячий сироп і на середньому вогні варити близько 5 хвилин.

5. На цьому перший етап завершено. Ягідну заготовку залиште на ніч.

6. Далі потрібно підготувати яблука. Вони додають особливу пікантність. Їх потрібно очистити від шкірки і нарізати дрібними кубиками.

7. Щоб яблука були м'якше, їх потрібно так само, як і ягоди напередодні, опустити в друшляку в киплячу воду на 3-4 хвилини.

8. Черноплодки тим часом відправте на вогонь, дайте їй закипіти.

9. Висипати цукор, що залишився, додайте лимонний сік, яблука і проваріть на повільному вогні близько 15 хвилин.

10. На цьому завершиться другий етап. Варення знову потрібно зняти з вогню і залишити на ніч.

11. Після залишиться тільки довести його до кипіння, проварити близько 5-8 хвилин - і все! Варення з черноплодки в домашніх умовах готове. Його можна остудити і відразу пробувати або розлити по банках, закатати і зберігати всю зиму.

  • Чорноплідна горобина - 1 кілограм
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Сік лимона - 2-3 Ст. Ложок
  • Цукор - 1.2 кілограма
  • Яблука - 600-700 грам (краще кислі)
1. Рецепт приготування варення з черноплодки хоч і простий, але складається з декількох етапів. Спершу потрібно довести до кипіння воду у великій каструлі, в яку увійде за розміром друшляк.

2. До того часу, коли вода закипить, чорноплідна горобина вимийте під проточною водою і викладіть в друшляк.

3. Опустіть ягоди в окріп і залиште хвилини на 2-3. Потім дістаньте з каструлі і дайте охолонути.

4. В окремій каструлі з'єднайте 500 грамів цукру і воду. Доведіть до кипіння, і повністю розчиніть цукор. Ягоди потрібно викласти в киплячий сироп і на середньому вогні варити близько 5 хвилин.

5. На цьому перший етап завершено. Ягідну заготовку залиште на ніч.

6. Далі потрібно підготувати яблука. Вони додають особливу пікантність. Їх потрібно очистити від шкірки і нарізати дрібними кубиками.

7. Щоб яблука були м'якше, їх потрібно так само, як і ягоди напередодні, опустити в друшляку в киплячу воду на 3-4 хвилини.

8. Черноплодки тим часом відправте на вогонь, дайте їй закипіти.

9. Висипати цукор, що залишився, додайте лимонний сік, яблука і проваріть на повільному вогні близько 15 хвилин.

10. На цьому завершиться другий етап. Варення знову потрібно зняти з вогню і залишити на ніч.

11. Після залишиться тільки довести його до кипіння, проварити близько 5-8 хвилин - і все! Варення з черноплодки в домашніх умовах готове. Його можна остудити і відразу пробувати або розлити по банках, закатати і зберігати всю зиму.

Схожі рецепти