Кокосовий чатні
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 10 хв.
Чатні - це індійський соус, який відтіняє смак основної страви. Готують його на основі овочів або фруктів, які змішують з різними яскравими спеціями.
Опис приготування:
Рецептів приготування чатні сотні, я пропоную свій варіант, як приготувати кокосовий чатні. Виходить свіжий пряний соус, який добре поєднується з рисом або коржиками. Це рецепт без термічної обробки, крім кокоса в рецепті використовується свіжа кінза, імбир і лимон. Нижче я розповім докладніше, як приготувати кокосовий чатні. Якщо любите гостре, то можна додати 1/4 свіжого зеленого перцю чилі.
- Кокосовий - 1 штука
- Імбир свіжий - 15 грам
- Сіль - За смаком
- Часник - 1 зубчик
- Лимон - 1 штука
- Braai - 1 пучок
Підготуйте всі інгредієнти.
Razbeyte кокос, відокремте м'якоть від шкаралупи. Наріжте придатними для подрібнення скибочками. Очистіть шматочок імбиру.
З лимона вичавіть сік. У блендері подрібніть кінзу, часник, імбир і кокос разом з лимонним соком.
Посоліть чатні, додайте трохи рідини (кокосової або звичайної води) до бажаної консистенції. Я віддаю перевагу більш рідкий чатні.
Кокосовий чатні готовий, смачного!