Кляр з яйця і борошна
(покроковий рецепт з фото)
У клярі можна смажити будь-які овочі, гриби, морепродукти, м'ясо або навіть фрукти.
Є безліч рецептів клярі, сьогодні я розповім як приготувати простий кляр з яйця і борошна. Як рідкої основи використовується вода, молоко або вершки.
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 30 грам
- Молоко або вода - 30 мілілітрів
- Сіль, чорний перець - За смаком
- Італійські трави - 1-2 Щепоток
1. Приготуємо продукти для клярі. Спеції можуть бути найрізноманітніші, за смаком. Я взяла італійські трави.
2. Ділимо яйце на жовток і білок.
3. Білок збиваємо до стійких піків.
4. Жовтки збиваємо вилочкою з молоком, сіллю і спеціями.
5. Просіваємо борошно і порціями вводимо. Вилочкою або віночком розмішуємо від грудочок.
6. Виходить однорідна в міру густа маса.
7. Додаємо збиті білки і обережно втручаємося їх в жовткову масу.
8. Кляр з яйця і муки готовий. Маса повітряна, ніжна, в міру густа і ароматна.