Класичний грибний суп
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний, насичений з яскравим лісовим смаком грибний суп, урізноманітнює ваше повсякденне меню і зігріє в холодну погоду. Готується він швидко і легко, а незвичайний смак запам'ятається надовго.
Приготувати грибний суп можна з будь-яких грибів, але найсмачніший і наваристий виходить зі свіжих. А якщо у вас є білі гриби, то суп вийде ароматним, поживним і корисним. Рецепт приготування класичного грибного супу простий, готується він швидко і легко. Такий суп урізноманітнює ваше меню. А як приготувати класичний грибний суп, я вам розповім.
- Картопля - 3-4 штук
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Гриби свіжі - 200 грам
- Крем - 200 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1 щіпка (за смаком)
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Зелень - 1 пучок
Гриби в суп ми можемо додавати будь-які. Якщо у вас сухі, їх треба замочити, а якщо свіжі - то очистити, помити і відварити. У мене білі свіжі гриби, і їх я, очищені, кидаю в киплячу воду на 10 хвилин, а потім промиваю під проточною водою.
На розігріту сковороду з невеликою кількістю масла відправляємо очищений і дрібно нарізану цибулю. Обсмажуємо його до золотистого кольору.
Чистимо і моєму картоплю, нарізаємо її невеликими кубиками, відправляємо в каструлю з водою. Додаємо сіль за смаком.
Гриби необхідно нарізати більш дрібними шматочками, відправляємо їх до картоплі варитися до готовності.
Далі ми займемося заправкою. Для цього сметану змішаємо з борошном до однорідної маси, а коли картопля з грибами будуть готові, додамо її в суп. Обов'язково помішувати суп, коли додаємо заправку.
Готовий лук теж відправляємо в суп, варимо до тих пір, поки рідина не почне густіти. Це займе всього кілька хвилин. Готовий суп розливаємо по тарілках і посипаємо дрібно нарубаної зеленню.