Класичний чізкейк з маскарпоне
(покроковий рецепт з фото)
Дивно ніжний, неймовірно смачний десерт, від якого без розуму і дорослі, та діти. Хочу запропонувати вам, напевно, один з найпростіших варіантів, як зробити класичний чізкейк з маскарпоне.
Цей класичний чізкейк з маскарпоне в домашніх умовах - приклад простого і в той же час вишуканий десерт. Для аромату рекомендую використовувати тільки ванільний екстракт. А вже при подачі можете прикрасити його ягодами, цитрусовими або навіть шоколадом, наприклад. Що стосується коржа, то тут ви можете вибирати абсолютно будь печиво, яке вам до душі.
- Печиво - 400 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Крем-сир вершковий - 500 грам
- Маскарпоне - 400 грам
- Цукор - 1 Склянка(+ для коржа по вкусу)
- Яйце - 4 штуки
- Ванільний екстаркт - 1/3 чайних ложки
1. Ось такий невеликий набір інгредієнтів вам потрібно, щоб повторити рецепт на вашій кухні. Відразу перед початком процесу включіть її і залиште розігріватися до 180 градусів.
2. Подрібніть печиво в крихту і з'єднайте з вершковим маслом. Додайте щіпку солі і, якщо печиво не дуже солодке, то трохи цукру. Викладіть крихту у жароміцних форму, руками сформуйте рівний корж з бортами. Надішліть форму в духовку хвилин на 8-10.
3. Поки корж трохи підрум'янюється, можна зайнятися начинкою. Збийте крем-сир з цукром і ванільним екстрактом. Додайте маскарпоне і збиті яйця. Повинна вийти ніжна, повітряна маса.
4. Дістаньте корж з духовки і приберіть температуру до мінімуму. Викладіть крем, розрівняйте. Встановіть форму в форму більшого розміру, заповнивши велику водою. Надішліть в духовку і випікайте хвилин 90.
5. Коли чізкейк готовий, акуратно дістаньте його з форми і залиште години на 3-4, щоб він "відпочив" перед подачею.
Смачного!
Смачного!