Кисіль з яблук
(покроковий рецепт з фото)
Ви помітили, як помітно дешевшають яблука? - це вірна ознака швидкого настання фруктово-ягідного сезону Тому ділюся з тими, хто ще не знає, як приготувати кисіль з яблук, - рекомендую!
Якщо ще не пробували, обов'язково навчитеся, як приготувати кисіль з яблук. На смак він завжди виходить ніжним, а в холодному вигляді, та ще якщо приправити м'ятою і льодом, - просто-таки ресторанний десерт! Так що геть сумніви, давайте приготуємо кисіль з яблук в домашніх умовах, благо ніяких складних інгредієнтів не потрібно. Отже, рецепт яблучного киселю:
1. Ставимо воду на вогонь. Якщо кисіль з яблук в домашніх умовах ви ще не пробували до цього, то беріть пропорції, як у мене, щоб все потроху, "на пробу" дісталося
2. Поки вода на плиті, яблука очищаємо від шкірки і серединки з кісточками. Потім відправляємо їх в блендер, якщо любите однорідний напій, або ж ріжемо шматочками.
3. Далі все зовсім просто - як вода закипить, додамо до неї яблука і цукор, перемішуємо, і трохи зменшуємо вогонь.
4. Поки яблука доходять до кипіння, набираємо тим часом півсклянки холодної чистої води, і кидаємо в неї крохмаль. Добре і ретельно перемішуємо. Як тільки вода забулькало - тонкою цівкою вливаємо цю суміш до компоту. Чекаємо, поки закипить все разом, і знімаємо з вогню.
5. Тепер пробуємо, що у нас вийшло з цього простого рецепту киселю з яблук. За потреби, додаємо ще трохи цукру, а якщо здається занадто прозорим, раджу додати також трохи будь-якого варення або чого-небудь з цитрусових, - що там у кого є в господарстві. Не хвилюйтеся, поки кисіль гарячий, - все розчиниться, головне, помішувати ще деякий час
От і все! Такий ось простий рецепт приготування киселю з яблук. І ще, - спробуйте, звичайно, пити його в гарячому вигляді, але обов'язково залиште стаканчик в холодильнику, - для порівняння Тому що я обома руками "за" холодний кисіль з яблук. Хай щастить!
- Вода - 1 літр
- Яблука - 3 штуки
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
1. Ставимо воду на вогонь. Якщо кисіль з яблук в домашніх умовах ви ще не пробували до цього, то беріть пропорції, як у мене, щоб все потроху, "на пробу" дісталося
2. Поки вода на плиті, яблука очищаємо від шкірки і серединки з кісточками. Потім відправляємо їх в блендер, якщо любите однорідний напій, або ж ріжемо шматочками.
3. Далі все зовсім просто - як вода закипить, додамо до неї яблука і цукор, перемішуємо, і трохи зменшуємо вогонь.
4. Поки яблука доходять до кипіння, набираємо тим часом півсклянки холодної чистої води, і кидаємо в неї крохмаль. Добре і ретельно перемішуємо. Як тільки вода забулькало - тонкою цівкою вливаємо цю суміш до компоту. Чекаємо, поки закипить все разом, і знімаємо з вогню.
5. Тепер пробуємо, що у нас вийшло з цього простого рецепту киселю з яблук. За потреби, додаємо ще трохи цукру, а якщо здається занадто прозорим, раджу додати також трохи будь-якого варення або чого-небудь з цитрусових, - що там у кого є в господарстві. Не хвилюйтеся, поки кисіль гарячий, - все розчиниться, головне, помішувати ще деякий час
От і все! Такий ось простий рецепт приготування киселю з яблук. І ще, - спробуйте, звичайно, пити його в гарячому вигляді, але обов'язково залиште стаканчик в холодильнику, - для порівняння Тому що я обома руками "за" холодний кисіль з яблук. Хай щастить!