Кекси з рідкої начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Всім нам добре відомі класичні бісквітні кекси. А ось кекси з рідкою начинкою ви коли-небудь пробували? Якщо ні, то ось вам покроковий рецепт таких кексів.
Вперше я спробував кекси з рідкою начинкою в одному з розкішних кав'ярень. Був здивований, тому що до цього навіть гадки не мав, що кекси бувають ще і ТАКИМИ. Не скажу, що кекси з рідкою начинкою набагато смачніше звичайних, проте з міркувань різноманітності такі кекси, я вважаю, готувати варто. Спробуйте - дуже цікаві кекси виходять!
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - 2/3 склянки
- Яйця - 3 штуки
- Розчинна кава - 2 чайних ложки
- Шоколад гіркий - 120 грам
- Сіль - - За смаком
- Борошно - 6 Ст. Ложок
Для початку візьмемо 4 невеликих керамічних формочки для кексів, смажена їх вершковим маслом і злегка обсиплемо цукровою пудрою.
Тепер візьмемо такі інгредієнти - яйця, цукор, кава і сіль.
Змішуємо всі перераховані вище інгредієнти в одній ємності, злегка збиваємо до однорідності.
Шоколад і вершкове масло нарубаємо невеликими кубиками і поставимо в мікрохвильову піч. Виймаємо тільки тоді, коли шоколад і вершкове масло досить розплавляться, щоб їх можна було змішати.
Перемішуємо розтоплений шоколад і вершкове масло до однорідності.
Змішуємо дві маси - шоколадну і кавову.
Всипаємо борошно і збиваємо вінчиком до утворення однорідної маси без грудочок.
Розливаємо тісто по формах. Ставимо в розігріту до 190 градусах духовку і випікаємо 11-12 хвилин.
Приємного!