Кекси «ватрушки»
(покроковий рецепт з фото)
Любителям несолодкої випічки я пропоную спекти кекси "ватрушки" з цільнозерновий борошном, висівками і сиром. А якщо ви ласун, кількість цукру можна збільшити до смаку.
Швидка і легка випічка у вигляді кексів дуже часто виручає, особливо, коли вдома є маленькі "нехочухі", які не люблять їсти сир. Запропонуйте їм таку незвичайну заміну на сніданок або полуденок і, можливо, незабаром вони змінять своє ставлення до цього продукту. А як приготувати кекси "ватрушки", ви дізнаєтеся прочитавши цей покроковий рецепт.
- Борошно цільнозернове - 35 грам
- Висівки - 30 грам
- Крохмаль кукурудзяний - 30 грам((15 г - в тісто, 15 г - в сирну начинку))
- Кероб або какао - 15 грам
- Цукор тростинний - 40 грам((20 г - в тісто, 20 г - в сирну начинку))
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Яйця курячі - 4 штуки((3 яйця і 1 білок - в тісто, 1 жовток - в сирну начинку))
- Кефір - 100 мілілітрів
- Сир сухий - 200 грам
- Ванільна есенція - 0, 5 чайних ложки
Для початку підготуйте всі інгредієнти. Кефір повинен бути кімнатної температури.
Змішайте сухі інгредієнти для тіста в окремій мисці.
В іншій ємності змішайте 3 яйця і один білок з кефіром.
Сюди ж додайте суху суміш. Перемішайте і дайте постояти хвилин 15.
У сир додайте один жовток і перемішайте.
Додайте крохмаль, цукор, ванільну есенцію і перемішайте до однорідності. З отриманої маси скачайте 12 кульок.
Форми для випічки наполовину заповніть тестом і опустіть в кожну по одному сирному кульці.
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20 хвилин. Остудіть і подавайте з улюбленим напоєм. Смачного!