Дріжджові ватрушки
(покроковий рецепт з фото)
Дріжджові ватрушки - найкращий спогад мого дитинства. Я до сих пір відчуваю ейфорію, яку відчував в момент очікування бабусиних ватрушек. Отже, кращий класичний рецепт дріжджових ватрушек!
Дріжджові ватрушки - це дуже смачно! Дуже-дуже-дуже смачно! Готуються ватрушки, в цілому, декілька годин. Тісто настоюється близько 2 годин, а випікаються булочки 30 хвилин, потім ще остигають 30 хвилин. Одним словом, до приготування дріжджових булочок потрібно ставитися серйозно, тому що це це творчий і захоплюючий процес, який вимагає і часу, і уваги. Бажаю приємного приготування, а хто приготував - прошу прокоментувати мій рецепт дріжджових ватрушек. Хай щастить!
- Яйця - 3 штуки
- Дріжджі - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Олія - 3 Ст. Ложки
- Сир - 900 грам
- Яйця - 2 штуки
У чашечку додаємо сухі дріжджі, роздрібнюємо їх руками, заливаємо теплим молоком і додаємо ст. Ложку сахара. Злегка перемішуємо. Протягом 10 хвилин дріжджі і цукор повинні повністю розчинитися в молоці.
В молоко додаємо яйця, цукор, сіль, сметану і збиваємо разом.
Потім поступово всипаємо борошно. Замішуємо за допомогою міксера або кухонного комбайна.
Додаємо масло. Вимішуємо тісто близько 10 хвилин. Важливо, щоб воно стало пружним. Далі залишаємо його в теплому місці під рушником на годину. Тісто має вдвічі підрости.
Потім монолітний шматок тіста ділимо на 30 рівних частин (грудочок) і розкладаємо їх. Накриваємо рушником і залишаємо ще на 30 хвилин.
Потім кожен шматочок злегка розгортає і формуємо з нього корж.
За допомогою скляного стакана формуємо в центрі кожного коржика поглиблення.
Готуємо начинку. Для цього збиваємо сир з цукром і яйцем. За бажанням додаємо ізюм, вимочений в окропі (хвилинку).
Коржі викладаємо на деко, застелений папером для випікання. Наповнюємо тісто начинкою і розігріваємо духовку до 180 градусів. Булочки відправляємо випікатися на 30 хвилин до золотистого кольору.
Готові дріжджові булочки викладаємо на тарілку, охолоджуємо і подаємо до столу. Смачного!