Рецепт Дріжджові ватрушки фото

Дріжджові ватрушки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир, Дріжджове тісто, Дріжджі
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На сніданок
Випічка, Булочки, Ватрушки

Дріжджові ватрушки - найкращий спогад мого дитинства. Я до сих пір відчуваю ейфорію, яку відчував в момент очікування бабусиних ватрушек. Отже, кращий класичний рецепт дріжджових ватрушек!

Дріжджові ватрушки - це дуже смачно! Дуже-дуже-дуже смачно! Готуються ватрушки, в цілому, декілька годин. Тісто настоюється близько 2 годин, а випікаються булочки 30 хвилин, потім ще остигають 30 хвилин. Одним словом, до приготування дріжджових булочок потрібно ставитися серйозно, тому що це це творчий і захоплюючий процес, який вимагає і часу, і уваги. Бажаю приємного приготування, а хто приготував - прошу прокоментувати мій рецепт дріжджових ватрушек. Хай щастить!

  • Яйця - 3 штуки
  • Дріжджі - 1, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Олія - 3 Ст. Ложки
  • Сир - 900 грам
  • Яйця - 2 штуки
дріжджові ватрушки - фото крок 1
У чашечку додаємо сухі дріжджі, роздрібнюємо їх руками, заливаємо теплим молоком і додаємо ст. Ложку сахара. Злегка перемішуємо. Протягом 10 хвилин дріжджі і цукор повинні повністю розчинитися в молоці.
дріжджові ватрушки - фото крок 2
В молоко додаємо яйця, цукор, сіль, сметану і збиваємо разом.
дріжджові ватрушки - фото крок 3
Потім поступово всипаємо борошно. Замішуємо за допомогою міксера або кухонного комбайна.
дріжджові ватрушки - фото крок 4
Додаємо масло. Вимішуємо тісто близько 10 хвилин. Важливо, щоб воно стало пружним. Далі залишаємо його в теплому місці під рушником на годину. Тісто має вдвічі підрости.
дріжджові ватрушки - фото крок 5
Потім монолітний шматок тіста ділимо на 30 рівних частин (грудочок) і розкладаємо їх. Накриваємо рушником і залишаємо ще на 30 хвилин.
дріжджові ватрушки - фото крок 6
Потім кожен шматочок злегка розгортає і формуємо з нього корж.
дріжджові ватрушки - фото крок 7
За допомогою скляного стакана формуємо в центрі кожного коржика поглиблення.
дріжджові ватрушки - фото крок 8
Готуємо начинку. Для цього збиваємо сир з цукром і яйцем. За бажанням додаємо ізюм, вимочений в окропі (хвилинку).
дріжджові ватрушки - фото крок 9
Коржі викладаємо на деко, застелений папером для випікання. Наповнюємо тісто начинкою і розігріваємо духовку до 180 градусів. Булочки відправляємо випікатися на 30 хвилин до золотистого кольору.
дріжджові ватрушки - фото крок 10
Готові дріжджові булочки викладаємо на тарілку, охолоджуємо і подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти