Кекс зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 20 хв.
Ммм… ароматна випічка з свіжозавареним чаєм… Що може бути смачніше вранці? Побалувати себе смачним десертом, приготованим власноруч, допоможе рецепт, як приготувати кекс зі сметаною.
Опис приготування:
Рецепт випічки такого кексу дуже простий. Мені його розповіла ще моя мама, вона завжди його готувала по вихідним. Процедура приготування дуже проста, продукти знайдуться на кожній кухні, а смак - на висоті. Тому ми також часто його готуємо. Крім перерахованого в тісто також можна додати родзинки або ванільний цукор. Верх вироби прикрасьте на свій розсуд: глазур, цукрова пудра, варення, кокосова стружка тощо.
- Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
- Цукор - 1, 5 склянки
- Вершкове масло - 0, 5 склянки
- Крем - 0, 5 склянки
- Яйця - 3 штуки
- Сода, гашене оцтом - 0, 5 чайних ложки
1
Розігрійте духовку до 190 градусів і приступайте до приготування тіста.
2
У невеликій ємності збийте вершкове масло з цукром.
3
Додайте до них сметану і яйця. Продовжуйте збивати.
4
Додайте борошно і соду. Гарненько перемішайте.
5
Вилийте тісто в змащену маслом форму для випічки на 1/3.
6
Поставте в духовку і випікайте близько години. Готовність перевірте за допомогою зубочистки. Якщо її увіткнути в центр кексу, вона повинна вийти суха.
7
Смачного!