Рецепт Кекс з сицилійських апельсином фото

Кекс з сицилійських апельсином
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Фрукти , Апельсин
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На полуденок , Для дітей
Випічка , Солодке , Кекси
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 45 хв.

Хочете спекти щось нескладне, але цікаве до чаю? Я навчу вас, як приготувати кекс з сицилійських апельсином в глазурі. Яскравий і смачний, він однозначно підкорить і дорослих, і дітей. Запам'ятовуйте!

Опис приготування:

Апельсиновими кексами вже давно нікого не здивувати, а ось з сицилійських цілком можна спробувати:) основний акцент, звичайно, квітка глазурі. Вона виходить яскравою, соковитою і чудово доповнює м'який і смачний кекс. Якщо використовувати техніку для замісу тіста і вичавлювання соку, процес можна сміливо назвати надзвичайно легким.

  • Вершкове масло - 400 грам
  • Цукор - 3 склянки
  • Борошно - 4 склянки(3 склянки пшеничного борошна, 1 стакан мигдальної)
  • Яйце - 6 штук
  • Сік сицилійського апельсина - 1.5 склянки
  • Молоко - 1/4 склянки
  • Сіль, мигдальний і ванільний екстракт - За смаком
  • Цукрова пудра - 1.5 склянки (глазур)
кекс з сицилійських апельсином - фото крок 1
1. Насамперед вичавіть сік сицилійських апельсинів. 1 стакан соку піде на глазур, інше - в тісто. Духовку розігрійте до 160 градусів.
кекс з сицилійських апельсином - фото крок 2
2. Розм'якшене вершкове масло збийте з цукром до пишності. Просіяне борошно з'єднайте з мигдальною, додайте сіль. Окремо з'єднайте молоко, апельсиновий сік, мигдальний і ванільний екстракт.
кекс з сицилійських апельсином - фото крок 3
3. По одному введіть яйця.
кекс з сицилійських апельсином - фото крок 4
4. Після додайте рідкі і сухі інгредієнти, продовжуючи збивати. Для більш інтенсивного аромату рекомендую додати також цедру апельсина.
кекс з сицилійських апельсином - фото крок 5
5. Жароміцних форму застеліть пергаментом. Викладіть тісто, розрівняйте і відправте в духовку.
кекс з сицилійських апельсином - фото крок 6
6. Запікайте кекс з сицилійських апельсином приблизно 1.5 годину. Поки він остигає, перемішайте сік з цукровою пудрою до однорідності.
кекс з сицилійських апельсином - фото крок 7
7. Полийте отриманої глазур'ю кекс і за бажанням прикрасьте скибочками апельсина.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти