Кекс з сицилійських апельсином
(покроковий рецепт з фото)
Хочете спекти щось нескладне, але цікаве до чаю? Я навчу вас, як приготувати кекс з сицилійських апельсином в глазурі. Яскравий і смачний, він однозначно підкорить і дорослих, і дітей. Запам'ятовуйте!
Апельсиновими кексами вже давно нікого не здивувати, а ось з сицилійських цілком можна спробувати:) основний акцент, звичайно, квітка глазурі. Вона виходить яскравою, соковитою і чудово доповнює м'який і смачний кекс. Якщо використовувати техніку для замісу тіста і вичавлювання соку, процес можна сміливо назвати надзвичайно легким.
- Вершкове масло - 400 грам
- Цукор - 3 склянки
- Борошно - 4 склянки(3 склянки пшеничного борошна, 1 стакан мигдальної)
- Яйце - 6 штук
- Сік сицилійського апельсина - 1.5 склянки
- Молоко - 1/4 склянки
- Сіль, мигдальний і ванільний екстракт - За смаком
- Цукрова пудра - 1.5 склянки (глазур)
1. Насамперед вичавіть сік сицилійських апельсинів. 1 стакан соку піде на глазур, інше - в тісто. Духовку розігрійте до 160 градусів.
2. Розм'якшене вершкове масло збийте з цукром до пишності. Просіяне борошно з'єднайте з мигдальною, додайте сіль. Окремо з'єднайте молоко, апельсиновий сік, мигдальний і ванільний екстракт.
3. По одному введіть яйця.
4. Після додайте рідкі і сухі інгредієнти, продовжуючи збивати. Для більш інтенсивного аромату рекомендую додати також цедру апельсина.
5. Жароміцних форму застеліть пергаментом. Викладіть тісто, розрівняйте і відправте в духовку.
6. Запікайте кекс з сицилійських апельсином приблизно 1.5 годину. Поки він остигає, перемішайте сік з цукровою пудрою до однорідності.
7. Полийте отриманої глазур'ю кекс і за бажанням прикрасьте скибочками апельсина.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!