Кекс з апельсином
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите домашню випічку, тоді пропоную вам поповнити свою кулінарну скарбничку новим цікавим рецептом. Соковитий і ніжний кекс з маком і апельсином - це ідеальний десерт до чаю для всієї родини.
Хочу розповісти вам, як приготувати кекс з апельсином і маком, який напевно стане вашим улюбленцем. Неймовірний аромат цедри і смак цитрусових надає десерту особливу пікантність. Мак, до речі, ви можете не додавати (або замініть його жменею горішків або цукатів, наприклад). Перед подачею кекс можна полити глазур'ю з карамелізованого соку апельсина або шоколаду.
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 120 грам
- Яйце - 2-3 штук
- Борошно - 300 грам (приблизно)
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Мак - 3 Ст. Ложки (по бажанню)
- Апельсиновий сік - 1 Склянка(+ Cedra)
- Сіль - 1 щіпка
1. У глибоку миску надішліть яйця, щіпку солі і цукор. Збийте все віночком до однорідності. Вершкове масло розтопіть, остудіть і влийте до яєць. Ще раз ретельно збийте все. Для додаткового аромату можна додати дрібку кориці або ваніль.
2. Вимийте і висушіть апельсин. Натріть цедру і вичавіть приблизно стакан соку.
3. В окремій глибокій мисочці з'єднайте мак, розпушувач і просіяне борошно. Сік і цедру додайте до яєць з маслом.
4. Невеликими порціями додавайте рідкі інгредієнти до сухих, ретельно перемішуючи. Тісто має вийти однорідним і без грудочок. До цього часу розігрійте духовку до 200 градусів. Акуратно вилийте тісто у жароміцних форму і відправте в духовку.
5. Залежно від розміру форми випікайте кекс від 35 до 55 хвилин. Готовність традиційно перевіряйте дерев'яною шпажкою або сірником. Остудіть трохи, дістаньте з форми. Зверху прикрасьте цукровою пудрою або цедрою апельсина. Приємного чаювання!