Рецепт Кекс з апельсином фото

Кекс з апельсином
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Апельсин
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Кекси
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 5 хв.

Якщо ви любите домашню випічку, тоді пропоную вам поповнити свою кулінарну скарбничку новим цікавим рецептом. Соковитий і ніжний кекс з маком і апельсином - це ідеальний десерт до чаю для всієї родини.

Опис приготування:

Хочу розповісти вам, як приготувати кекс з апельсином і маком, який напевно стане вашим улюбленцем. Неймовірний аромат цедри і смак цитрусових надає десерту особливу пікантність. Мак, до речі, ви можете не додавати (або замініть його жменею горішків або цукатів, наприклад). Перед подачею кекс можна полити глазур'ю з карамелізованого соку апельсина або шоколаду.

  • Вершкове масло - 150 грам
  • Цукор - 120 грам
  • Яйце - 2-3 штук
  • Борошно - 300 грам (приблизно)
  • Розпушувач - 1 Ст. Ложка
  • Мак - 3 Ст. Ложки (по бажанню)
  • Апельсиновий сік - 1 Склянка(+ Cedra)
  • Сіль - 1 щіпка
кекс з апельсином - фото крок 1
1. У глибоку миску надішліть яйця, щіпку солі і цукор. Збийте все віночком до однорідності. Вершкове масло розтопіть, остудіть і влийте до яєць. Ще раз ретельно збийте все. Для додаткового аромату можна додати дрібку кориці або ваніль.
кекс з апельсином - фото крок 2
2. Вимийте і висушіть апельсин. Натріть цедру і вичавіть приблизно стакан соку.
кекс з апельсином - фото крок 3
3. В окремій глибокій мисочці з'єднайте мак, розпушувач і просіяне борошно. Сік і цедру додайте до яєць з маслом.
кекс з апельсином - фото крок 4
4. Невеликими порціями додавайте рідкі інгредієнти до сухих, ретельно перемішуючи. Тісто має вийти однорідним і без грудочок. До цього часу розігрійте духовку до 200 градусів. Акуратно вилийте тісто у жароміцних форму і відправте в духовку.
кекс з апельсином - фото крок 5
5. Залежно від розміру форми випікайте кекс від 35 до 55 хвилин. Готовність традиційно перевіряйте дерев'яною шпажкою або сірником. Остудіть трохи, дістаньте з форми. Зверху прикрасьте цукровою пудрою або цедрою апельсина. Приємного чаювання!

Схожі рецепти