Кекс з морквою і апельсином
(покроковий рецепт з фото)
Кекси - це проста домашня випічка, яку можна робити хоч кожен день. Причому постійно вибирати новий варіант, настільки величезне поле для фантазії. Я, наприклад, знову знайшла щось незвичайне.
У складі поєднується овоч і фрукт. Звучить дивно, але ви зараз зрозумієте, чому це смачно. Прочитайте про те, як приготувати кекс з морквою і апельсином. Солодкий і кислий смак переплелися в складі і дали відмінну соковиту основу. Колір у тесту завдяки цьому вийшов незвичайним, а який аромат!
- Цукрова пудра - 200 грам
- Борошно пшеничне - 180 грам
- Мигдаль - 120 грам
- Морква - 260 грам
- Апельсин - 1 штука
- Кокосова олія - 90 мілілітрів
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Яйце - 3 штуки
1. З апельсина натріть цедру і вичавіть сік.
2. Очищену моркву натріть на крупній тертці.
3. Мигдаль подрібніть в міксері в дрібну крихту.
4. Потім збийте разом сік, морква і масло.
5. Окремо збийте яйця з цукровою пудрою.
6. Потім додайте до них морквяну суміш, мигдаль і цедру.
7. Далі всипте соду, розпушувач, сіль і борошно. Замішайте тісто.
8. Форму для випічки трохи змастіть маслом. Влийте тісто. Надішліть його в духовку на 35 хвилин при 180 градусах.
9. Подавайте кекс остиглим з цукровою пудрою. Приємного чаювання!