Шоколадний кекс з апельсином
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете здивувати своїх близьких кексом з приємним апельсиново-шоколадним смаком, то вам варто звернути увагу на цей оригінальний рецепт. Відмінна випічка для зиязиках свят. Пробуйте!
Спекти кекс з шоколадом і апельсиновим соком нескладно. Цей рецепт вам обов'язково сподобається. Адже не витрачаючи багато часу, ви отримаєте відмінний результат. Тертий шоколад і цедра апельсина додають кексу особливий аромат і вишуканий смак. Відомо, що ще в далекі часи таке поєднання було доступно тільки дуже багатим людям. А сьогодні всі ці інгредієнти можна купити в найближчому супермаркеті. Подивіться, як приготувати шоколадний кекс з апельсином за цим рецептом, і ви залишитеся дуже задоволені казковим смаком цього десерту.
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Цукор (пісок) - 130 грам
- Какао - 50 грам
- Шоколад - 20 грам
- Апельсинова цедра - 1 штука
- Апельсиновий сік свіжовичавлений - 60 мілілітрів
- Молоко - 250 грам
- Розпушувач - 8 грам
1. Всипте в молоко цукровий пісок. Підігрійте трохи, постійно помішуючи. Остудіть.
2. Зміщайте сухі компоненти: борошно, розпушувач, какао-порошок.
3. Влийте в сухі інгредієнти молоко з цукром. Ретельно перемішайте. Тісто має бути густіше сметани.
4. Шоколад натрію. Підготуйте цедру апельсина. Все змішайте разом з тестом.
5. Потім влийте апельсиновий сік. Швидко перемішайте з тестом. Консистенція суміші повинна стати більш рідкісною і плавно стікати з лопаточки у вигляді цівки.
6. Тісто вилийте в змащену маслом форму і випікайте протягом 45 хвилин при 180 градусах.
7. Коли кекс буде готовий, то дайте йому можливість охолонути в формі. Тільки потім дістаньте з форми і викладіть на блюдо. Присипте цукровою пудрою. Прикрасьте апельсиновими часточками. Подавайте випічку до чаю, кава. Смачного.