Рецепт Кекс з полуницею фото

Кекс з полуницею
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Іспанська кухня
Тісто, Ягоди, Полуниця
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей
Випічка, Солодке, Кекси

Ви любите випічку з ягодами? На мій погляд, це завжди вдала ідея десерт до чаю для всієї родини. Саме такий, простий, швидкий, апетитний і дуже смачний варіант хочу запропонувати вам на замітку.

Навчу вас, як приготувати кекс з полуницею. У літній сезон актуальна свіжа ягода, але взимку цілком можна взяти і заморожену, буде не гірше. В даному випадку використовується натуральний йогурт в тісто, він підходить ідеально. Але можна замінити його кефіром, наприклад, або молоком. Тоді, швидше за все, доведеться збільшити трохи кількість борошна.

  • Яйце - 2 штуки
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Цукор - 120 грам(+ пудра для подачі)
  • Натуральний йогурт - 100 грам
  • Борошно - 200 грам
  • Полуниця - 100 грам (приблизно)
  • Сіль і розпушувач - 1 щіпка
кекс з полуницею - фото крок 1
1. Увімкніть відразу духовку на 180 градусів, так як тісто готується досить швидко. Розм'якшене вершкове масло збийте з цукром.
кекс з полуницею - фото крок 2
2. Продовжуючи збивати, введіть яйця. Слідом влийте йогурт.
кекс з полуницею - фото крок 3
3. Додайте щіпку солі, трохи розпушувача і просіяне борошно. Ось таким має вийти тісто.
кекс з полуницею - фото крок 4
4. Полуницю вимийте, обсушити. Видаліть хвостики і наріжте ягідки. Додайте в тісто і акуратно перемішайте.
кекс з полуницею - фото крок 5
5. Викладіть тісто у форму (якщо не силікон, краще змастити маслом) і відправте в духовку приблизно на 45-55 хвилин.
кекс з полуницею - фото крок 6
6. Готовий кекс трохи остудіть і за бажанням присипте цукровою пудрою.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти