Кекс з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите випічку з ягодами? На мій погляд, це завжди вдала ідея десерт до чаю для всієї родини. Саме такий, простий, швидкий, апетитний і дуже смачний варіант хочу запропонувати вам на замітку.
Навчу вас, як приготувати кекс з полуницею. У літній сезон актуальна свіжа ягода, але взимку цілком можна взяти і заморожену, буде не гірше. В даному випадку використовується натуральний йогурт в тісто, він підходить ідеально. Але можна замінити його кефіром, наприклад, або молоком. Тоді, швидше за все, доведеться збільшити трохи кількість борошна.
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукор - 120 грам(+ пудра для подачі)
- Натуральний йогурт - 100 грам
- Борошно - 200 грам
- Полуниця - 100 грам (приблизно)
- Сіль і розпушувач - 1 щіпка
1. Увімкніть відразу духовку на 180 градусів, так як тісто готується досить швидко. Розм'якшене вершкове масло збийте з цукром.
2. Продовжуючи збивати, введіть яйця. Слідом влийте йогурт.
3. Додайте щіпку солі, трохи розпушувача і просіяне борошно. Ось таким має вийти тісто.
4. Полуницю вимийте, обсушити. Видаліть хвостики і наріжте ягідки. Додайте в тісто і акуратно перемішайте.
5. Викладіть тісто у форму (якщо не силікон, краще змастити маслом) і відправте в духовку приблизно на 45-55 хвилин.
6. Готовий кекс трохи остудіть і за бажанням присипте цукровою пудрою.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!