Кекс з нутелою
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний кекс з вершковим смаком і улюбленої багатьма нутелою виходить більшим, ароматним і прекрасно доповнить чаювання великій компанії.
Якщо у вас в холодильнику залишилося буквально дві ложки Нутеллою і ви не знаєте як її по-чесному розділити між вашими домочадцями, спечіть цей ніжний кекс. Тим більше, що готується він легко і досить швидко. Просто дотримуйтесь кроків приготування, в яких я розповім, як приготувати смачний кекс з нутелою.
- Вершкове масло - 180 грам
- Цукор - 160 грам
- Яйця курячі - 4 штуки
- Ванільна есенція - 1 Чайна ложка
- Вершки 35% жирності - 80 мілілітрів
- Розпушувач - 10 грам
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Nutella - 2 Ст. Ложки
Для початку підготуйте всі інгредієнти. Вершкове масло має бути кімнатної температури.
Вершкове масло збийте з цукром, додайте екстракт ванілі.
По одному введіть 4 яйця.
Додайте вершки і сметану.
Потім додайте борошно з розпушувачем і перемішайте до однорідності.
Форму для випічки змастіть маслом і викладіть в неї 2/3 тесту. В решту тіста додайте нутеллу. Нутелла повинна бути кімнатної температури.
Тісто з нутелою викладіть зверху і злегка перемішайте з білим тестом.
Кекс випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-50 хвилин, готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою. Кекс трохи остудіть у формі, потім вийміть і охолодіть на решітці. Подавайте з улюбленим напоєм. Смачного!