Булочки з нутелою
(покроковий рецепт з фото)
Останнім часом мені подобається випічка з «Нутеллою» - це дуже швидко і просто, а готові вироби - ну дуже смачні! Можна приготувати «Нутеллу» і вдома, на сайті є і такі рецепти.
Для випічки з «Нутеллою» стане в нагоді і готове листкове тісто, але в цьому рецепті пропоную приготувати домашнє дріжджове тісто. Давайте подивимося, як приготувати м'які і ароматні булочки з нутелою.
- Борошно пшеничне - 550 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Масло оливкове - 50 грам
- Цукор - 80 грам
- Яйце - 2 штуки(1 - в тісто, 1 - для змазування булочок перед випічкою)
- Сіль - 1 щіпка
- Nutella - За смаком (для начинки)
1. У теплому молоці розчинити дріжджі. У велику миску просійте борошно, додайте сіль, цукор і яйце, потім влийте молоко з дріжджами.
2. Перемішуючи все виделкою, додайте масло і замісити тісто.
3. Місіть тісто 15 хвилин, поки воно не стане однорідним і м'яким.
4. Поставте тісто в тепле місце і залиште на 3 годину.
5. Що піднялося тісто перемісити і розділіть на 8 рівних частин.
6. Розімніть кожну частину тесту руками, в центр покладіть 2 чайні ложки Нутеллою.
7. Сформуйте булочки і покладіть їх у круглу форму для запікання, покриту пергаментом на відстані один від одного і залиште булочки ще на 1 годину в теплому місці.
8. Змастіть булочки збитим яйцем.
9. Випікайте при температурі 180 градусів протягом 15-20 хвилин в попередньо розігрітій духовці. Готовим булочкам дайте трохи охолонути.
10. Викладіть булочки з нутелою на блюдо, обсипте цукровою пудрою і подавайте на стіл. Приємного чаювання!