Кекс з манкою
(покроковий рецепт з фото)
Кекс з манкою виходить ніжним і розсипчастим. Манна крупа надає тісту особливу рихлість. Щоб кекс не вдався "прісним" і "нудним", в нього можна додати какао. Тоді він буде шоколадним.
Щоб дізнатися, як приготувати кекс з манкою, вам достатньо просто прочитати цей рецепт. Кекс виходить вологим і ароматним. Ви можете урізноманітнити рецепт. Тоді просто додайте в кекс сухофрукти або горішки на ваш розсуд.
- Куряче яйце - 3 штуки
- Крупа манна - 1 Склянка
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 1 Склянка
- Кефір жирний - 1 Склянка
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
- Какао - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Склянка
- Сіль - 3 щіпки
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
Манну крупу висипте в глибоку ємність. Потім залийте її склянкою кефіру, перемішайте все і залиште манку набухати мінімум на годину.
В окрему миску вбийте сирі курячі яйця. Додайте до них сіль і склянку цукру. Збийте інгредієнти за допомогою міксера або кухонного комбайна до появи щільної піни.
Акуратно введіть отриману яєчну масу в кефір з манкою і перемішайте все до однорідності.
Додайте в миску какао-порошок. Його слід просіяти, щоб в ньому не було грудочок. Також вступите з борошном, попередньо з'єднавши її з розпушувачем. Його можна замінити содою.
У миску влийте рослинне масло і ретельно все перемішайте. Тісто має вийти досить рідким. Влийте тісто у форму для запікання.
Розігрійте духовку до двохсот градусів. Поставте в неї кекс і запікайте його сорок хвилин. Готовність страви перевіряйте сірником або зубочисткою. Готовий кекс остудіть і подавайте до столу.