Кекс з лимоном і маком
(покроковий рецепт з фото)
Додавання цитрусових в випічку - це завжди вибух смаків. Солодке тісто перетвориться кислими відтінками, колір стане яскравим, а текстура - вологою. Якщо любите таке поєднання, то цей рецепт для вас.
Вам варто дізнатися про те, як приготувати кекс з лимоном і маком. У розрізі випічка виходить дуже красивою. А для подачі на святковий стіл ви можете додати лимонну або вершкову глазур. Приємне доповнення до чаю порадує всю сім'ю або дружню компанію, адже виходить відразу ж багато порцій.
- Мак - 150 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Крем - 200 грам
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Молоко - 240 мілілітрів
- Рослинна олія - 180 мілілітрів
- Цукор білий - 300 грам
- Яйце - 4 штуки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Цедра лимону - 3 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
- Ванільний екстракт - 1, 5 чайних ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
1. У сотейнику з'єднайте мед, мак і молоко. Доведіть суміш до кипіння і прокип'ятіть протягом хвилини. А потім залиште на 20 хвилин.
2. Після цього в суміш додайте м'яке вершкове масло, рослинне масло і цукор. Збийте суміш. Потім додайте яєчні жовтки. Ще раз збийте. І тепер внесіть цедру, сметану, сік і ванілін. Ще раз все перемішайте.
3. Окремо просійте борошно з содою і сіллю.
4. Потім обидві маси перемішайте.
5. Тепер збийте білки в піну.
6. А далі білки додайте до основної маси. Обережно замішайте тісто.
7. Після викладіть тісто у форму для випічки.
8. Випікайте кекс протягом 60 хвилин при 180 градусах. Приємного чаювання!