Рецепт Кекс з маком і сливами фото

Кекс з маком і сливами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Чеська кухня
Тісто , Фрукти , Дріжджове тісто , Мак , Слива
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Кекси
Кількість порцій: 12
Час приготування: 1 г. 40 хв.

Не проходьте повз рецепта, це просто надзвичайно смачний кекс. Макова начинка зі сливами, така соковита і красива в розрізі. А який аромат! !! Дивіться рецепт чарівного кексу!

Опис приготування:

У Чехії дуже популярна випічка зі сливами і маком. Хочу запропонувати вам кекс з цієї смачної начинкою. Ароматичний, смачно, неможливо відязикатися. У начинці присутній ром, якщо в будинку алкоголю немає, то покладіть пару крапель ароматизатора"Ром" , з меленою корицею і цедрою лимона макова начинка буде чудовою! хай щастить!

  • Свіжі дріжджі - 20 грам (тісто)
  • Цукор - 40 грам (тісто)
  • Сіль - 1 щіпка (тісто)
  • Молоко - 120 мілілітрів (тісто)
  • Борошно пшеничне - 200 грам (тісто)
  • Борошно зельнозерновая - 50 грам (тісто)
  • Яйце - 1 штука (тісто)
  • Олія соняшникова - 50 мілілітрів (тісто)
  • Молоко - 150 мілілітрів (начинка)
  • Цукор - 60 грам (начинка)
  • Ванільний цукор - 20 грам (начинка)
  • Лимонна цедра - 1 Чайна ложка (начинка)
  • Кориця мелена - 0.5 чайних ложки (начинка)
  • Мак - 200 грам (начинка)
  • Слива - 250-300 грам (начинка)
  • Ром - 2 Ст. Ложки (або роязикай екстракт в начинку)
кекс з маком і сливами - фото крок 1
1. Підготуйте продукти, приступимо!
кекс з маком і сливами - фото крок 2
2. Молоко для тесту підігрійте до 40 градусів. Розділити pialochki. В одну покладіть більшу частину цукру для тесту і яйце, вилочкою збовтайте. У другу піалочку покладіть ложку цукру, дріжджі, рішення. Додайте ложку-дві муки і залиште в теплі на 20 хвилин, щоб утворилася"пінна шапочка" .
кекс з маком і сливами - фото крок 3
3. Просійте і перемішайте два види борошна.
кекс з маком і сливами - фото крок 4
4. У борошно покладіть щіпку солі, вміст двох піалочек, рослинна олія.
кекс з маком і сливами - фото крок 5
5. Замісити тісто. Не додавайте борошна більше, ніж зазначено в рецепті, щоб тісто було м'яким, не крутим. Накрийте його полотенечком і приберіть в тепле місце на 1 час.
кекс з маком і сливами - фото крок 6
6. Поки тісто відпочиває і підходить, можна підготувати начинку. Закип'ятіть молоко з цедрою, цукром, ванільним цукром і корицею.
кекс з маком і сливами - фото крок 7
7. Мак потрібно обов'язково розмолоти в кавомолці.
кекс з маком і сливами - фото крок 8
8. Всипте розмелений мак, помішуючи варите пару хвилин, щоб максимально випарувати вологу. Додайте дві ложки рому або ромової есенції пару крапель.
кекс з маком і сливами - фото крок 9
9. Зливи ретельно вимийте, поріжте половинками, видаліть кісточки. Тепер поріжте дрібно.
кекс з маком і сливами - фото крок 10
10. Тим часом підійшов тісто. Розкачайте його тонко в прямокутник, розмір приблизно 30*40 см. Розподіліть макову начинку по всій поверхні або трохи відступивши від краю. Зверху розкладіть сливи.
кекс з маком і сливами - фото крок 11
11. Поверніть туго в рулет.
кекс з маком і сливами - фото крок 12
12. Форму для кексу змастіть рослинною або вершковим маслом. Покладіть рулет, краю закріпіть, трішки притисніть долоньками. Поставте в тепло на 20 хвилин для вистоювання. Випікайте при 180 градусах кекс протягом 40 хвилин.
кекс з маком і сливами - фото крок 13
13. Готовий кекс остудіть у формі. Переверніть на тарілочку, прикрасьте цукровою пудрою.
кекс з маком і сливами - фото крок 14
14. Повністю остиглий кекс можна порізати і пробувати! приємного!

Схожі рецепти