Кекс з маком і сливами
(покроковий рецепт з фото)
Не проходьте повз рецепта, це просто надзвичайно смачний кекс. Макова начинка зі сливами, така соковита і красива в розрізі. А який аромат! !! Дивіться рецепт чарівного кексу!
У Чехії дуже популярна випічка зі сливами і маком. Хочу запропонувати вам кекс з цієї смачної начинкою. Ароматичний, смачно, неможливо відязикатися. У начинці присутній ром, якщо в будинку алкоголю немає, то покладіть пару крапель ароматизатора "ром", з меленою корицею і цедрою лимона макова начинка буде чудовою! хай щастить!
- Свіжі дріжджі - 20 грам (тісто)
- Цукор - 40 грам (тісто)
- Сіль - 1 щіпка (тісто)
- Молоко - 120 мілілітрів (тісто)
- Борошно пшеничне - 200 грам (тісто)
- Борошно зельнозерновая - 50 грам (тісто)
- Яйце - 1 штука (тісто)
- Олія соняшникова - 50 мілілітрів (тісто)
- Молоко - 150 мілілітрів (начинка)
- Цукор - 60 грам (начинка)
- Ванільний цукор - 20 грам (начинка)
- Лимонна цедра - 1 Чайна ложка (начинка)
- Кориця мелена - 0.5 чайних ложки (начинка)
- Мак - 200 грам (начинка)
- Слива - 250-300 грам (начинка)
- Ром - 2 Ст. Ложки (або роязикай екстракт в начинку)
1. Підготуйте продукти, приступимо!
2. Молоко для тесту підігрійте до 40 градусів. Розділити pialochki. В одну покладіть більшу частину цукру для тесту і яйце, вилочкою збовтайте. У другу піалочку покладіть ложку цукру, дріжджі, рішення. Додайте ложку-дві муки і залиште в теплі на 20 хвилин, щоб утворилася "пінна шапочка" .
3. Просійте і перемішайте два види борошна.
4. У борошно покладіть щіпку солі, вміст двох піалочек, рослинна олія.
5. Замісити тісто. Не додавайте борошна більше, ніж зазначено в рецепті, щоб тісто було м'яким, не крутим. Накрийте його полотенечком і приберіть в тепле місце на 1 час.
6. Поки тісто відпочиває і підходить, можна підготувати начинку. Закип'ятіть молоко з цедрою, цукром, ванільним цукром і корицею.
7. Мак потрібно обов'язково розмолоти в кавомолці.
8. Всипте розмелений мак, помішуючи варите пару хвилин, щоб максимально випарувати вологу. Додайте дві ложки рому або ромової есенції пару крапель.
9. Зливи ретельно вимийте, поріжте половинками, видаліть кісточки. Тепер поріжте дрібно.
10. Тим часом підійшов тісто. Розкачайте його тонко в прямокутник, розмір приблизно 30*40 см. Розподіліть макову начинку по всій поверхні або трохи відступивши від краю. Зверху розкладіть сливи.
11. Поверніть туго в рулет.
12. Форму для кексу змастіть рослинною або вершковим маслом. Покладіть рулет, краю закріпіть, трішки притисніть долоньками. Поставте в тепло на 20 хвилин для вистоювання. Випікайте при 180 градусах кекс протягом 40 хвилин.
13. Готовий кекс остудіть у формі. Переверніть на тарілочку, прикрасьте цукровою пудрою.
14. Повністю остиглий кекс можна порізати і пробувати! приємного!