Кекс з чорницею
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ніжний і ароматний кекс стане відмінним приводом для домашнього чаювання. Можна подати його до сніданку, замість бутербродів або печива. Підкажу смачний рецепт приготування кексу з чорницею.
Цей ніжний і ароматний кекс однозначно мій улюблений! Тісто цілком універсальне. Чорницю можна використовувати свіжу, якщо готуєте в сезон, проте, відмінно підійде і заморожена. Я пропоную просочити випічку кленовим сиропом, ви ж можете приготувати глазур, на мій погляд, лимонна - буде відмінним рішенням!
- Борошно - 1, 5 склянки
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Сода - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Йогурт - 0, 5 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 115 грам
- Цукор - 60 грам
- Чорниця - 150 грам
- Кленовий сироп - 1/3 склянки
1. Змішайте борошно, соду, сіль і розпушувач.
2. В іншій ємності з'єднайте яйця, йогурт, ванільний екстракт і гарненько все збийте.
3. За допомогою міксера збийте вершкове масло з цукром до утворення пухнастої консистенції.
4. Вмішайте в масляну суміш 1/3 борошняної і половину яєчної, потім знову борошняну і яєчну, в самому кінці додайте борошно, що залишилося.
5. Змішайте чорницю зі столовою ложкою борошна.
6. З'єднайте тісто з чорницею і викладіть у форму для запікання. Випікайте кекс в розігрітій до 180 градусів духовці близько 50-60 хвилин, потім залиште в формі ще хвилин на 10. Полийте кекс кленовим сиропом і залиште на ніч, щоб кекс гарненько їм просочився.
7. Готовий кекс вийміть з форми і наріжте шматочками. Пригощайтеся!