Рецепт Кекс з чорницею фото

Кекс з чорницею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди, Чорниця
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт
Випічка, Солодке, Кекси

Дуже ніжний і ароматний кекс стане відмінним приводом для домашнього чаювання. Можна подати його до сніданку, замість бутербродів або печива. Підкажу смачний рецепт приготування кексу з чорницею.

Цей ніжний і ароматний кекс однозначно мій улюблений! Тісто цілком універсальне. Чорницю можна використовувати свіжу, якщо готуєте в сезон, проте, відмінно підійде і заморожена. Я пропоную просочити випічку кленовим сиропом, ви ж можете приготувати глазур, на мій погляд, лимонна - буде відмінним рішенням!

  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
  • Сода - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Йогурт - 0, 5 склянки
  • Яйця - 2 штуки
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 115 грам
  • Цукор - 60 грам
  • Чорниця - 150 грам
  • Кленовий сироп - 1/3 склянки
кекс з чорницею - фото крок 1
1. Змішайте борошно, соду, сіль і розпушувач.
кекс з чорницею - фото крок 2
2. В іншій ємності з'єднайте яйця, йогурт, ванільний екстракт і гарненько все збийте.
кекс з чорницею - фото крок 3
3. За допомогою міксера збийте вершкове масло з цукром до утворення пухнастої консистенції.
кекс з чорницею - фото крок 4
4. Вмішайте в масляну суміш 1/3 борошняної і половину яєчної, потім знову борошняну і яєчну, в самому кінці додайте борошно, що залишилося.
кекс з чорницею - фото крок 5
5. Змішайте чорницю зі столовою ложкою борошна.
кекс з чорницею - фото крок 6
6. З'єднайте тісто з чорницею і викладіть у форму для запікання. Випікайте кекс в розігрітій до 180 градусів духовці близько 50-60 хвилин, потім залиште в формі ще хвилин на 10. Полийте кекс кленовим сиропом і залиште на ніч, щоб кекс гарненько їм просочився.
кекс з чорницею - фото крок 7
7. Готовий кекс вийміть з форми і наріжте шматочками. Пригощайтеся!

Схожі рецепти