Сирний кекс з чорницею
(покроковий рецепт з фото)
Сир - дуже корисний і смачний продукт, але зазвичай його готують у вигляді запіканки або сирників, а я вирішила вам розповісти, як приготувати сирний кекс з чорницею, хоча у мене швидше - кексики.
Рецепт кексів можна урізноманітнити за допомогою інших ягід. Однак під настрій я можу додати в такі кекси трохи вівсяних пластівців, повітряного зефіру або шматочки білого шоколаду. Головне пам'ятати, що з додаванням солодкого інгредієнта в кекси слід відняти частку цукру, щоб кекси не вийшло приторно солодкими.
- Сир - 200 грам
- Вершкове масло - 40 грам
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 230 грам
- Чорниця - 50 грам
- Журавлина - 50 грам
- Цукор - 130 грам
- Розпушувач - За смаком (за інструкцією )
Збийте до появи піни яйця з цукром.
До них додайте сир, сметану і масло. Збийте до отримання однорідної маси. Вводите повільно борошно, розбиваючи грудочки.
В окрему миску вивантажили ягоди, залийте їх тестом, додайте трохи цукру (за смаком) і перемішайте ягоди з тестом.
Перекладіть тісто в форму для кексів, готуйте в духовці, розігрітій до 200 градусів, приблизно 30-40 хвилин. Для 5-7 хвилин до кінця посипте кекси цукром, він розчиниться і утворює солодку глазур.