Кефірний соус з часником
(покроковий рецепт з фото)
Люблю готувати різні соуси, доповнюючи ними свої кулінарні шедеври. Даний кефірний соус з часником в домашніх умовах відмінно підійде до салатів і м'яса.
Вирішила поекспериментувати: завжди робила такий соус на основі майонезу або сметани. Хочу зауважити, з кефіром він виходить також дуже непогано. Краще використовувати жирний кефір і за бажанням можна ще додати зелень петрушки.
- Кефір - 150 грам
- Часник - 3 зубчики
- Перець і сіль - За смаком
1. Дуже непоганий соус, який чудово доповнює м'ясні страви і салати. Особливо він гарний у салатах, де є огірки, зелень і інші овочі. Для соусу нам буде потрібно трохи кефіру кімнатної температури. Вилийте його в глибоку ємність.
2. Тепер измельчитечасник. Я це робила через землянку, але ви можете і просто нарізати його дуже дрібно. Тиснути зубочки краще, оскільки так ви додатково отримаєте трохи соку, який тільки доповнить смак соусу.
3. Тепер залишається змішати кефір з часником і соус готовий. На його приготування йде не більше двадцяти хвилин. Спробуйте приготувати кефірний соус з часником в домашніх умовах до своїх основних страв і не пошкодуєте.