Кефірний соус із зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Смачний соус. Досить густий. Підходить до гарнірів, м'яса, долме, котлет.
Соус готується дуже просто. Зелень треба подрібнити, часник пропустити через прес. Додати до зелені спеції, кефір і гарненько перемішати. Такий соус відмінно збуджує апетит, а подати його можна і до бутербродів, і до кебаб, і до овочів. Наріжте селера, тонкими косими скибочками моркву і черпайте соус. Підійдуть і чіпси.
- Кефір - 250 мілілітрів
- Кріп - 1 пучок
- Петрушка - 1 пучок
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Часник - 1 зубчик
- Сіль, перець - За смаком
- Рослинна олія Оливкова - 2 Ст. Ложки
Подрібніть наявну зелень.
Додаємо кефір, подрібнений часник. Мені більше подобається натирати часник на терку, ніж тиснути в чеснокодавке.
Додайте сіль, червоний мелений перець, паприка. Влийте рослинне масло. Перемішайте.
Подайте соус до столу.