Кефірний соус із зеленню 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Смачний соус. Досить густий. Підходить до гарнірів, м'яса, долме, котлет.
Соус готується дуже просто. Зелень треба подрібнити, часник пропустити через прес. Додати до зелені спеції, кефір і гарненько перемішати. Такий соус відмінно збуджує апетит, а подати його можна і до бутербродів, і до кебаб, і до овочів. Наріжте селера, тонкими косими скибочками моркву і черпайте соус. Підійдуть і чіпси.
- Кефір - 250 мілілітрів
 - Кріп - 1 пучок
 - Петрушка - 1 пучок
 - Зелена цибуля - 1 пучок
 - Часник - 1 зубчик
 - Сіль, перець - За смаком
 - Рослинна олія Оливкова - 2 Ст. Ложки
 

Подрібніть наявну зелень.

Додаємо кефір, подрібнений часник. Мені більше подобається натирати часник на терку, ніж тиснути в чеснокодавке.

Додайте сіль, червоний мелений перець, паприка. Влийте рослинне масло. Перемішайте.

Подайте соус до столу.