Кефірний хліб в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Випічка хліба в домашніх умовах - процес не тільки нескладний, але і неймовірно захоплюючий. Хочете побалувати себе і близьких свіжим, хрустким зовні і найм'якішим всередині хлібцем? запам'ятовуйте!
Навіть якщо у вас немає спеціальної техніки, не біда! Я покажу, як приготувати кефірний хліб в духовці. Тісто виходить дуже м'яким, майже повітряним. Для бутербродів краще не придумати! У рецепті використовується мед, але при бажанні його завжди можна замінити більш традиційним цукром. Рецепт точно варта вашої уваги!
- Борошно - 3.5 склянки
- Кефір - 200 мілілітрів
- Рослинна олія - 1.5 Ст. Ложки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
1. З замісом тесту все досить просто: з'єднайте в глибокій мисці просіяне борошно, сіль і мед. Додайте рослинне масло і дріжджі, влийте теплий кефір. Все як слід перемішайте.
2. Готове тісто приберіть в тепле місце, накривши плівкою або рушником, з 1-1.5 годину.
3. За цей час воно добре підійде і збільшиться в об'ємі мінімум в два рази.
4. Викладіть тісто у жароміцних форму, змащену маслом. Знову накрийте і залиште в теплі ще хвилин на 40.
5. Перед випічкою зробіть надрізи гострим ножем і при бажанні змастіть верх молоком. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку.
6. Випікайте хвилин 40-45 до румяности. Після хвилин 5 остудіть у формі і перекладіть на решітку. Залиште до повного охолодження.
Смачного!
Смачного!