Кефірний пиріг в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Класичний рецепт приготування кефіру пирога, але - в мультиварці, незважаючи на це, він виходить ніжним і повітряним.
Взагалі кефір - це дуже цінний харчовий продукт, недарма довгожителі регіонів Кавказу навіть берегли свої особливі рецепти приготування кефіру, як сімейну таємницю. Приготований на кефірі пиріг можна вважати найбільш швидким способом випічки. Тісто з кефіру дуже близько до бісквітного і готується швидко і легко.
- Крупа манна - 1/2 склянки
- Кефір - 1 Склянка
- Куряче яйце - 5 штук
- Цукор - 1/2 склянки
- Розпушувач тіста - 1, 5 чайних ложки
- Сир - 400-500 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - 5 грам
Крупу манну залити кефіром, перемішати і залишити набухати. Для тіста підійде практично будь-який кефір, в залежності від того, яким ви бажаєте отримати остаточний результат.
Яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки залишити для збивання, білки відправити в холодильник.
З'єднуємо сир, 5 жовтків, цукор, сіль, ванільний цукор, розпушувач - міксером перемішуємо, додаємо манку з кефіром.
Дістаємо з холодильника білки, збиваємо їх до стійких піків, вводимо обережно в сирну масу ложкою (перемішуємо знизу вгору). Пам'ятаємо, що для того, щоб отримати хороший крем, білки переливаємо в абсолютно холодну ємність.
Дно мультиварки каструлі змащуємо маслом, присипаємо манкою і дуже акуратно викладаємо тісто. Режим "випічка" 50 хв. (для великих мультіварок раджу збільшити час випічки до 60 хвилин) потім 10 хв. На підігріві, 10 хв. Варто в мультиварці (не відкривайте)
Готовий пиріг остудити в мультиварці, лопаткою акуратно провести по краях мульти, звільняючи боки каструлі від пирога, потім акуратно вийняти. При подачі на стіл можна посипати пиріг цукровою пудрою і подавати до столу, якщо її немає, нічого страшного, він і без того вийде смачним.
Вийшов ніжний пиріг, по консистенції більше нагадує сирне суфле, не нудотний.
Вийшов ніжний пиріг, по консистенції більше нагадує сирне суфле, не нудотний.