Кефір в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Отримати будинку смачний кефір, ніжний і густий, зовсім не складно! Потрібно лише хороше молоко і бажання. Переконайтеся самі, що все дуже просто!
Кефір в домашніх умовах можна отримати трьома способами. Заквасити молоко за допомогою кефіру грибка. Приготувати кефір за допомогою сухої закваски. І, нарешті, найпростіший - скористатися готовим кефіром. Кефіру грибка у мене немає, тому розповім про двох останніх способах. Якщо будете робити кефір на заквасці, пакетика в 3 г досить на 1 літр молока. Закваску можна купити в молочних відділах великих магазинів. Якщо візьмете готовий кефір, то на літр кефіру потрібно 800 мл молока і 200 мл кефіру.
- Молоко добірне - 1 літр
- Стартер Suhaia kefirnaya - 3 грами (або 200 мл кефіру)
Для приготування 1 літра кефіру знадобиться молоко і суха закваска або готовий кефір. Звертаю вашу увагу - або-або!
Молоко кімнатної температури ретельно змішайте з сухою закваскою. Якщо ви будете готувати саме на сухий заквасці, ваше завдання - ретельно розмішати порошок в молоці. Скористайтеся віночком або навіть міксером на низькій швидкості. Якщо в якості закваски у вас готовий кефір, просто добре перемішайте його з молоком.
Далі потрібно забезпечити майбутньому кефіру комфортні уязика для сквашування. Можна підігріти суміш і перелити в термос, або укутати в теплу ковдру, як робили наші бабусі. Але найпростіше отримати відмінний кефір без всяких клопотів - це скористатися мультиваркою з режимом "йогурт"! Просто перелийте молочну суміш в чашу мультиварки, поставте час приготування від 6 до 8 годин - дивлячись який фортеці кефір ви любите.
Після закінчення заданого часу кефір - густий і смачний - буде готовий!
Перелийте його в суху чистий посуд і охолодіть - холодний кефір, на мій погляд, набагато смачніше! А вже з чим його подати, кожен вирішить сам!