Кавово-горіховий кекс
(покроковий рецепт з фото)
Шукайте цікавий варіант солоденького до чаю? Зверніть свою увагу на цей рецепт. Неймовірно ароматна, апетитна і нескладна в процесі випічка стане справжньою знахідкою. Запам'ятовуйте і повторіть!
Поспішаю розповісти вам докладно, як приготувати кавово-горіховий кекс. В даному випадку використовується мигдаль, але чудово виходить також з фундуком, арахісом і волоським горіхом. У тісто рекомендую додавати натуральний заварний чорна кава, тоді і смак і аромат кексу буде більш насиченим. Рецепт однозначно заслуговує на увагу!
- Цукор - 200 грам (краще коричневий)
- Вершкове масло - 200 грам
- Борошно - 250 грам (приблизно)
- Мигдаль - 100 грам
- Шоколад - 50 грам (по бажанню)
- Яйце - 3 штуки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Ваніль і коньяк - За смаком (по бажанню)
1. М'яке вершкове масло збийте до пишності з цукром. Для аромату додайте ваніль або щіпку кориці. Паралельно заваріть кухлик кави.
2. Продовжуючи збивати, введіть яйця.
3. Трохи подрібніть мигдаль, але не дуже дрібно.
4. У тісто додайте пару ложок коньяку і трохи рубленого шоколаду.
5. Влийте кави і додайте горіхи.
6. Ретельно перемішайте, всипте просіяне борошно і розпушувач.
7. Готове тісто перекладіть у жароміцних форму, змащену маслом і присипану борошном. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку.
8. Запікайте до готовності 40-50 хвилин. Перед подачею кекс можна прикрасити кавовій глазур'ю (просто змішайте декілька ложок кави з цукровою пудрою), присипати шоколадом і мигдалем.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!