Горіховий кекс з апельсинової глазур'ю
(покроковий рецепт з фото)
Спекти смачний кекс до чаю тепер під силу і вам. Він наповнений горіховим ароматом, який пошириться по всьому будинку. Запам'ятовуйте, як приготувати горіховий кекс з апельсинової глазур'ю.
Використовую для випічки фундук, який обсмажую в духовці, щоб позбутися від лушпиння, до того ж вони набувають аромат. У мене в рецепті сушений інжир, який можна замінити іншими сухофруктами. Спечіть цей пиріг, зробіть собі чашечку ароматного чаю і насолоджуйтеся кожним шматочком.
- Funduk - 2/3 склянки
- Борошно - 1, 5 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
- Інжир сушений - 1, 5 склянки
- Вершкове масло - 1 Склянка
- Цукор - 3/4 склянки
- Яйця - 3 штуки
- Апельсинова цедра - 2, 5 чайних ложки
- Мелений аніс - 1 Чайна ложка
- Заморожений апельсиновий сік - 1 Ст. Ложка
- Цукрова пудра - 0, 5 склянки
1. Спершу викладіть фундук на деко і запікайте при 180 градусах близько 10-15 хвилин.
2. Відразу після запікання накрийте горіхи рушником і залиште на 1 хвилину, потім з легкістю очистіть від шкірки.
3. Наріжте довільно сушений інжир.
4. Змішайте борошно, розпушувач, мускатний горіх, мелений аніс.
5. Викладіть в борошно нарізані крупно горіхи і інжир, перемішайте.
6. В окремій мисці ¾ склянки олії збийте до утворення пухнастої маси.
7. Додайте цукровий пісок і збивайте ще 4-5 хвилин.
8. Вбийте по одному курячі яйця і збивайте після кожного.
9. Додайте до масляної суміші апельсинову цедру.
10. Додайте в миску до масла горіхи з інжиром і всю борошняну суміш.
11. Перемішайте гарненько, вийде густе тісто.
12. Викладіть тісто у форму для запікання і розрівняйте.
13. Запікайте при 180 градусах близько 65-70 хвилин, потім дістаньте з духовки і залиште в формі на 10 хвилин.
14. Тим часом викладіть сік і масло, що залишилося в сотейник і відправте на вогонь, варіть до розплавлення масла, потім зніміть з вогню і залиште на 5 хвилин. Додайте цукрову пудру.
15. Перемішайте глазур, щоб утворилася однорідна маса.
16. Викладіть кекс з форми і полийте його приготовленої гарячої глазур'ю, дайте йому постояти 1-1, 5 годину.
17. Наріжте готовий кекс на шматочки і насолодитеся кожним.