Рецепт Катлама фото

Катлама
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок
Випічка , Коржі
Кількість порцій: 6
Час приготування: 40 хв.

Як приготувати катлама? Спробуйте використовувати мій досить простий і вдалий рецепт приготування цієї страви. Катлама - це прісна коржик з тіста з начинкою з зеленої цибулі. Коржик смажиться.

Опис приготування:

Катлама відноситься до страв татарської (узбецької ) кухні. Я детально покажу вам і розповім, як приготувати катлама (узбецьку), але в інтернеті або у нас на сайті ви зможете знайти і татарський варіант цієї страви. Буде смачно, це я вам гарантую!

  • Борошно - 2 склянки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Окріп - 100 мілілітрів
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Петрушка, Зелена цибуля - 1 пучок
катлама - фото крок 1
Для приготування катлама спочатку в глибоку миску просійте борошно.
катлама - фото крок 2
Додайте в борошно чайну ложку солі. Перемішайте. Закип'ятіть воду, 100 мл води влийте в борошно.
катлама - фото крок 3
Перемішайте борошно з водою. Влийте рослинне масло, замісіть тісто.
катлама - фото крок 4
Замішувати тісто руками неможливо. Воно гаряче. Я вимішувала тісто просто виделкою, а коли воно охололо, вимісити його руками. Багато м'яти тісто не доведеться. Гаряча вода і масло роблять тісто ідеальним, дуже швидко воно стає гладким і еластичним.
катлама - фото крок 5
Розкачайте тісто в ковбаску.
катлама - фото крок 6
Наріжте її на невеликі шматочки.
катлама - фото крок 7
Кожен шматочок тіста розкачати в пласт. На серединку тіста викладіть подрібнені зелену цибулю і петрушку. З'єднайте краю пласта. У вас вийде ковбаска з начинкою із зелені всередині (як довгий вареник).
катлама - фото крок 8
Поверніть ковбаску колечком навколо своєї осі. Вийде щось на зразок равлики. Тепер розкачайте її качалкою в невелике коло, але так, щоб начинка не прорвала тісто.
катлама - фото крок 9
Обсмажте отриману катлама з двох сторін на сухій сковороді.
Я побоялася, що тісто прилипне до сковороди при обсмажуванні, тому капнула на сковороду рівно 2 маленькі краплі рослинного масла і розмазала їх по поверхні пензликом. На такій сковороді смажила все катламінкі. Все відмінно зарум'янилося, і нічого не пристало до сковороди (у мене звичайна чавунна).
катлама - фото крок 10
Катлама подавати слід зі сметаною і зеленню. Смачного!

Схожі рецепти