Катлама
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати катлама? Спробуйте використовувати мій досить простий і вдалий рецепт приготування цієї страви. Катлама - це прісна коржик з тіста з начинкою з зеленої цибулі. Коржик смажиться.
Катлама відноситься до страв татарської (узбецької ) кухні. Я детально покажу вам і розповім, як приготувати катлама (узбецьку), але в інтернеті або у нас на сайті ви зможете знайти і татарський варіант цієї страви. Буде смачно, це я вам гарантую!
- Борошно - 2 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Окріп - 100 мілілітрів
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Петрушка, Зелена цибуля - 1 пучок
Для приготування катлама спочатку в глибоку миску просійте борошно.
Додайте в борошно чайну ложку солі. Перемішайте. Закип'ятіть воду, 100 мл води влийте в борошно.
Перемішайте борошно з водою. Влийте рослинне масло, замісіть тісто.
Замішувати тісто руками неможливо. Воно гаряче. Я вимішувала тісто просто виделкою, а коли воно охололо, вимісити його руками. Багато м'яти тісто не доведеться. Гаряча вода і масло роблять тісто ідеальним, дуже швидко воно стає гладким і еластичним.
Розкачайте тісто в ковбаску.
Наріжте її на невеликі шматочки.
Кожен шматочок тіста розкачати в пласт. На серединку тіста викладіть подрібнені зелену цибулю і петрушку. З'єднайте краю пласта. У вас вийде ковбаска з начинкою із зелені всередині (як довгий вареник).
Поверніть ковбаску колечком навколо своєї осі. Вийде щось на зразок равлики. Тепер розкачайте її качалкою в невелике коло, але так, щоб начинка не прорвала тісто.
Обсмажте отриману катлама з двох сторін на сухій сковороді.
Я побоялася, що тісто прилипне до сковороди при обсмажуванні, тому капнула на сковороду рівно 2 маленькі краплі рослинного масла і розмазала їх по поверхні пензликом. На такій сковороді смажила все катламінкі. Все відмінно зарум'янилося, і нічого не пристало до сковороди (у мене звичайна чавунна).
Я побоялася, що тісто прилипне до сковороди при обсмажуванні, тому капнула на сковороду рівно 2 маленькі краплі рослинного масла і розмазала їх по поверхні пензликом. На такій сковороді смажила все катламінкі. Все відмінно зарум'янилося, і нічого не пристало до сковороди (у мене звичайна чавунна).
Катлама подавати слід зі сметаною і зеленню. Смачного!