Каша з курячою грудкою
(покроковий рецепт з фото)
Азіатська кухня багата незвичними нам стравами. Ось, наприклад, як приготувати кашу з курячими грудками. Здавалося б, звичайна рисова каша з рисом, але в ній є свої особливості. Дивіться рецепт!
Таке блюдо по консистенції одночасно нагадує і суп, і кашу. З огляду на, що рисова каша доповнена курячою грудкою, вона стає повноцінним ситним обідом або вечерею. Китайську черешкову капусту можна замінити листям шпинату.
- Куряча грудка - 300 грам
- Мал - 0, 5 склянки
- Шиітаке - 5-6 штук
- Імбир - 1 штука (шматочок 2 см)
- Вода - 5 склянок
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Кунжутну олію - 0, 5 Ст. Ложки
- Устричний соус - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Китайська черешковая капуста - 1 пучок
- Сіль - За смаком
Спочатку потрібно замаринувати курячу грудку в суміші кунжутного масла, соєвого і устричного соусу, щіпки перцю. Залиште в холодильнику на ніч. Потім промийте рис і гриби шиітаке, а також капусту.
У каструлі закип'ятити воду і додайте туди порізаний імбир.
У каструлю всипте рис, додайте дрібку солі і варіть його хвилин 25 до готовності. Вода повинна википіти, але не повністю, має залишитися близько 0, 5 склянки рідини. Дістаньте з води імбир.
Тепер додайте до рису порізану невеликими шматочками курку, гриби. Гасіть на повільному вогні до готовності курки. Потім покладіть туди нарізану крупно капусту і протушкувати хвилин 5.
В результаті рис буде розварити, він практично буде пюреобразной по консистенції, в цьому особливість даної каші. Викладіть її в тарілки і подавайте гарячою. Прикрасьте свіжою зеленню.