Каша «Гур'ївська»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 40 хв.
Якщо ви ніколи не чули про це традиційне блюдо російської кухні, то обов'язково рекомендую хоча б раз спробувати. Такий каші ви напевно ще не їли! Неймовірно смачно і незвично, рекомендую!
Опис приготування:
Покажу вам один варіант, як приготувати кашу"Гурьевскую" з апельсином і волоськими горіхами. В оригінальному рецепті використовуються запечені молочні пінки, але в даному випадку ми замінимо їх збитими вершками, що помітно прискорить процес.
- Молоко - 1 літр
- Крупа манна - 1 Склянка
- Цукор - 1/3-1/2 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Ванільний цукор - 1-2 чайних ложок
- Збиті вершки - За смаком
- Вершкове масло - 20 грам
- Фрукти і горіхи - За смаком
1. Ось такі інгредієнти ми будемо використовувати.
2. Насамперед потрібно зварити манну кашу. Доведіть до кипіння молоко, всипати тонкою цівкою крупу, постійно помішуючи.
3. Готову кашу зніміть і остудіть.
4. Мартенс відділи Желтков. Розділіть цукор навпіл і розітріть одну половину з жовтками. Додайте в кашу.
5. Окремо збийте з цукром і ванільним цукром білки. Також додайте в манку і акуратно перемішайте.
6. На сухій сковороді підсушіть трохи горіхи.
7. Жароміцних форму змажте маслом і викладіть приблизно половину каші.
8. Розподіліть трохи горішків.
9. Далі - шар збитих вершків.
10. І фрукти за смаком.
11. Викладіть другу половину каші, ще трохи горіхів і за бажанням присипте цукровою пудрою.
Надішліть кашу в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 7-10.
Надішліть кашу в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 7-10.