Картопляний пиріг з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Розповім вам, як приготувати картопляний пиріг з куркою. Смачно? що! соковитий? Ще й як! І дуже ароматно, до того ж. Так що всім рекомендую спробувати цю смакоту. Смачний обід без зайвих зусиль!
Сьогодні я вам хочу розповісти, як приготувати картопляний пиріг з куркою в домашніх умовах. Це смачна і ситна випічка, яка нікого не залишить байдужим: дуже ніжна і ароматна, і хоча б один шматочок з'їдять навіть ті, хто на дієті. Все це просто тому, що встояти неможливо!
- Куряче філе - 300 грам
- Картопля - 3 штуки
- Борошно - 250 грам
- Крем - 60 грам(50 грамів - для заливки, і ще ложку-другу в тісто)
- Вершкове масло - 90 грам
- Яйця - 3 штуки(1 шт. В тісто, 2 шт. В заливку)
- Цибуля - 1 штука
- Молоко - 50 мілілітрів
- Зелень - 1 За смаком
- Спеції - 1 За смаком
1. Для тесту змішаємо борошно і дрібно порубане вершкове масло, додамо також яйце і трохи солі, перемішаємо. Потроху додавайте сметану, щоб тісто стало пластічнее.Ммне вистачило 1 ст.Л. Дно форми змастіть маслом, викладаємо розкачане тісто, формуємо бортики.
2. Картоплю відварити в мундирах і остудити. Курку можна зварити, а можна обсмажити в спеціях (як вам подобається). В будь-якому випадку, поки ці компоненти готуються, зробимо заливку: змішаємо два яйця, в рівних пропорціях сметану і молоко, а трохи зелені і спецій додамо за смаком.
3. Далі просто викладаємо остиглі і подрібнені картоплю з куркою, додамо також подрібнену цибулю, заливку виливаємо зверху. Відправимо блюдо в духовку. Я запікала 40 хвилин при температурі 190 градусів.
4. Ну, ось, власне, і все! Подаємо це блюдо на обід або вечерю, насолоджуємося смаком!