Картопляний суп з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Різноманітність перших страв настільки велике, що часто багато хто навіть не знають про найсмачніші рецепти. Сьогодні я розповім вам, як приготувати картопляний суп з куркою, один з моїх улюблених супів.
Картопляний суп з куркою є чудовою альтернативою звичним перших страв. Суп володіє унікальним пікантним смаком, який забезпечує часник, чебрець і трави. Блюдо відмінно підійде для холодної погоди, так як має зігрівальні властивості. Крім цього він поживний і дуже смачний. Подавати можна зі сметаною і свіжим хлібом, прикрасивши рубаною зеленню. Дивіться, як приготувати картопляний суп з куркою.
- Картопля (сорт Марі Пайпер або Кінг Едвард) - 3 штуки
- Курині ніжки - 4 штуки
- Вершкове масло - 20 грам
- Борошно - 1 Склянка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Лук-пориста - 2 штуки
- Курячий бульйон - 750 мілілітрів
- Чебрець (гілочка) - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Сіль, перець - За смаком
- Петрушка - За смаком
1
Готуємо всі необхідні інгредієнти. Овочі очищаємо від шкірки і промиваємо, курку також промиваємо під водою.
2
На розігріту сковороду виливаємо оливкову олію і викладаємо курячі ніжки, попередньо посоліть і поперчіть їх. Смажимо до появи золотистої скоринки.
3
Тим часом в каструлю наливаємо масло і обсмажуємо подрібнену цибулю-порей і часник на повільному вогні, ретельно перемішуючи. Обсмажуємо до тих пір, поки цибуля не стане м'яким. Приблизно 7 хвилин.
4
До цибулі додаємо борошно і перемішуємо, далі вливаємо курячий бульйон, картопля і доводимо до кипіння. Обсмажені курячі ніжки додаємо в суп, ретельно перемішуємо.
5
Додаємо сіль, перець і чебрець і варимо до готовності приблизно 15-20 хвилин. Суп картопляний з куркою готовий, смачного!