Картопляний соус з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Коли немає часу довго стояти біля плити, але потрібно приготувати смачний і ситний обід, тоді на допомогу приходять перевірені роками варіанти - картопляний соус з куркою в домашніх умовах, наприклад.
Це класичний рецепт картопляного соусу з куркою, який із задоволенням їдять і дорослі, та діти. При бажанні його можна доповнити овочами за смаком, а також різними спеціями.
- Курка - 1 кілограм
- Картопля - 1 кілограм
- Цибулина - 1-2 штук
- Морква - 1-2 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Рослинна олія - 4-6 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Для початку необхідно вимити і просушити курку. На сковороду налити трохи олії і відправити туди шматочки курки. Обсмажити з двох сторін до появи золотистої скоринки. Рецепт приготування картопляного соусу з куркою можна злегка змінити і не обсмажувати попередньо птицю.
2. Обсмажену курку викласти в сотейник або каструлю з товстим дном.
3. Картопля вимити і очистити. Нарізати невеликими шматочками і відправити на сковороду з невеликою кількістю масла. Обсмажити трохи до появи скоринки.
4. Морква вимити і очистити. Нарізати невеликими шматочками або натерти на тертці. Очистити цибулину і часник і також подрібнити.
5. На сковороду з рослинним маслом викласти овочі і обсмажити близько 3-5 хвилин до м'якості.
6. Картопля і овочі додати в сотейник. Влити воду і відправити на вогонь. Щоб картопляний соус з куркою в домашніх умовах закипів швидше, в сотейник влити окріп. Посолити і поперчити за смаком після закипання. При бажанні додати лавровий лист, запашний перець і інші спеції за смаком. Накрити кришкою і залишити на середньому вогні.
7. Залежно від розміру шматочків курки та картоплі, соус буде готовий через 30-60 хвилин після закипання. Перед подачею на стіл можна додати подрібнену свіжу зелень.