Картопляний пиріг з грибами і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Простий і доступний рецепт пирога, який мені подобається за його ніжність і насичений грибний смак. Приготувати його не складе великих труднощів, головне зробити картопляне тісто і начинку. Приступимо!
Гриби підійдуть будь-які, але пам'ятайте, що час їх приготування залежить від виду. Печериці - ідеальний варіант для начинки на швидку руку. Обсмажте їх, протушкувати в вершках з борошном і начинка готова! вибираючи сир, віддайте перевагу легкоплавким сортам. Крім того, в начинку можна додати зелень або улюблені спеції, пару кілець червоного болгарського перцю, консервований горошок. Експериментуйте, пробуйте!
- Картопля - 0, 5 кілограма (для тіста)
- Вершкове масло - 25 грам (для тіста)
- Яйця - 1 штука (для тіста)
- Молоко - 100 мілілітрів (для тіста)
- Борошно - 100 грам (для тіста)
- Сіль - - За смаком (для тіста)
- Гриби (у мене печериці) - 350 грам (для начинки)
- Великі цибулини - 2 штуки (для начинки)
- Вершкове масло - 50 грам (для начинки)
- Вершки 20% - 50 мілілітрів (для начинки)
- Борошно - 1-2 Ст. Ложок (для начинки)
- Сіль, перець - - За смаком (для начинки)
- Сир - 100 грам (для начинки)
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
2. Картопля очистіть від шкірки, сполосніть під проточною водою, поріжте крупно і залийте водою. Додати сіль за смаком. Варіть до м'якості.
3. Поки вариться картопля для тесту, можна приготувати начинку. Вимийте гриби, очистіть цибулю, поріжте все не крупно. На вершковому маслі обсмажте до готовності. Додати сіль, поперчіть.
4. Коли гриби будуть повністю готові, влийте вершки, додайте борошно і протушкувати пару хвилин.
5. Начинка для пирога готова, залиште її поки.
6. З картоплі повністю злийте воду, додайте шматочок масла, перемішайте і потовчіть в пюре.
7. Додайте сире яйце, перемішайте, потім вводите невеликими частинами борошно. Перемішайте тісто.
8. Вогнетривку форму змастіть вершковим або рослинним маслом. Розподіліть рівномірно картопляне тісто, сформуйте бортики. Всередину покладіть грибну начинку.
9. Зверху розподіліть тертий сир. Надішліть пиріг в гарячу духовку (180 градусів) з 30-35 хвилин.
10. Картопляний пиріг з грибами і сиром готовий. Дайте йому трохи охолонути, потім поріжте на шматочки подавайте з овочами або салатом. Приємного!