Картопляний рулет з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Це дійсно справжня домашня кухня, адже в магазині або кафе такого приголомшливого ароматного картопляного рулету з грибами не купиш, це блюдо краще готувати вдома своїми руками.
Хоча цей рецепт приготування картопляного рулету з грибами призначений для пісного меню, мені він так подобається, що я роблю його не тільки в пост, але і в звичайні дні. На щастя приготувати рулет зовсім не складно, а всі продукти для нього досить економічні і завжди є в магазині, так що порадувати сім'ю таким частуванням не важко. Якщо будете робити цей картопляний рулет з грибами в домашніх умовах для звичайного сімейного вечері, а не в пост, то обов'язково посипте його сиром, так він покриється ароматної скоринкою і буде дуже смачний.
- Картопля - 6-8 штук
- Печериці - 250-300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки
- Крупа манна - 1 Ст. Ложка
- Сир твердий - 70 грам (по бажанню)
- Спеції - За смаком
- Сіль - За смаком
Печериці промиваємо під проточною водою і нарізаємо гриби на невеликі шматочки.
Далі наливаємо в сковороду олію і ставимо її на вогонь, ріпчаста цибуля нарізаємо дрібно, морква трьом на крупній тертці. Викладаємо овочі в розігріте масло, додаємо шампіньйони і смажимо все до золотистого кольору, в кінці солимо начинку за смаком і заправляємо спеціями, а також додаємо в неї манну крупу.
Очищений і промитий картопля відварюємо до повної готовності, потім зливаємо з нього рідину і розминаємо картоплю до пюреобразного стану. Додаємо в пюре трохи солі і крохмаль, гарненько все перемішуємо.
Тепер ми розстеляємо на рівній поверхні пергаментний папір і викладаємо на неї картопляну масу. Розрівнюємо її і формуємо їх пюре прямокутник висотою в 1 см.
На картопляний пласт рівним шаром викладаємо грибну начинку.
Піднімаючи краю пергаменту, акуратно згортаємо картопляний пласт з начинкою рулетом.
Посипаємо рулет за бажанням тертим сиром і ставимо його в духовку, розігріту до 160-180 градусів, запікаємо 30 хвилин.
Через пів годинки рулет буде готовий, ви можете подати його до столу відразу, а можете їсти і в охолодженому вигляді, так він теж вельми смачний. Приємного всім апетиту!