Рецепт Картопляний рулет фото

Картопляний рулет
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Картопля
Дієтичне харчування , Пісні страви
На святковий стіл
Гарячі страви , Рулети
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Не дарма картопля називають друге хлібом, адже він такий же ситний і поживний, а страви з нього виходять неймовірно смачні, і цей простий рецепт картопляного рулету відмінне тому доказ.

Опис приготування:

Картопля сьогодні один з головних продуктів в нашому раціоні, його можна використовувати як в якості гарніру, так і готувати з нього основні блюда. Сьогодні я розповім вам, як зробити одне з таких чудових страв, і поділюся з вами своїм простим рецептом картопляного рулету. Мені він дуже подобається, тому що такий рулет завжди виходить ситний і неймовірно смачний, а приготувати його можна з різною м'ясною начинкою, з рибою або з овочами, якщо це пісний варіант. В даному випадку ми зробимо картопляний рулет в домашніх умовах і покладемо в нього подрібнене яйце і цибулю, тому що така начинка одна з найбільш в нашій родині.

  • Картопля - 8-10 штук
  • Яйце - 4 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 1 Чайна ложка(+ для обжарки лука)
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
картопляний рулет - фото крок 1
Для початку нам необхідно відварити картоплю (в мундирах) до повної готовності, воду потрібно посолити. Після того як картопля звариться, даємо йому час трохи охолонути, і чистимо картоплю від шкірки.
картопляний рулет - фото крок 2
Далі ми подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його на рослинному маслі до золотистого кольору.
картопляний рулет - фото крок 3
Курячі яйця варимо круто, чистимо і нарізаємо їх на невеликі кубики.
картопляний рулет - фото крок 4
Відварену картоплю розминаємо до консистенції пюре, додаємо в нього борошно і чайну ложку рослинної олії, ретельно все перемішуємо до однорідності.
картопляний рулет - фото крок 5
Тепер нам треба розкачати картопляне тісто в тонкий пласт, це можна зробити на посипаний борошном стіл або використовую харчову плівку. В окремій мисці змішуємо обсмажену цибулю і яйце, солимо і перчимо начинку, викладаємо її рівномірно на картопляний пласт.
картопляний рулет - фото крок 6
Акуратно згортаємо картопляний пласт з начинкою рулетом і викладаємо його на деко, застелений пергаментним папером, посипаємо рулет з усіх боків борошном.
картопляний рулет - фото крок 7
Ставимо деко в розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо рулет пів години. Готову страву можна їсти як в гарячому, так і в холодному вигляді, як вам більше подобається. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти