Картопляний кугл
(покроковий рецепт з фото)
Картопляний кугл, кугель, бабка - запіканка з тертої картоплі. Ситне, просте і смачне блюдо, приготувати яке може будь-який.
Кугл - блюдо єврейської кухні, тому запіканка не містить молочних продуктів. У неї додають тільки яйця, які «тримають форму» і допомагають запіканці покриватися рум'яною скоринкою.
- Картопля - 1 кілограм
- Яйця - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Борошно пшеничне - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - 1/2 чайних ложки
- Масло оливкове - 1 Чайна ложка

Підготуйте необхідні інгредієнти.

Розігрійте духовку до 200 градусів. Натріть картоплю на крупній тертці, а цибуля на дрібній. Часник подрібніть пресом. Якщо картопля занадто соковитий, трохи відіжміть.

Додайте яйця, посоліть і поперчіть за смаком. Всипте борошно і добре перемішайте масу.

Викладіть масу в змащену форму не дуже товстим шаром. Розрівняйте і збризніть оливковим маслом. Запікайте до рум'яної скоринки, потім зменшіть нагрів до 160 градусів і прикрийте кугл фольгою. Випікайте до готовності картоплі. Зніміть фольгу і дайте постояти в вимкненій духовці 10 хвилин.

Подавайте кугл гарячим, зі свіжими овочами або соліннями. Смачного!