Картопляні ньоккі з куркою і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Ньокки - це італійські галушки або, по нашому, ліниві вареники. Перевага їх в тому, що їх не потрібно ліпити, як вареники або пельмені, змішав всі інгредієнти - і готово
Важливо! Чи не перевертайте відразу ньокки на сковороді, дайте їм трохи зарум'яниться, інакше вони будуть у вас розвалюватися.
Після обсмажування викладіть їх на тарілку і подавайте на стіл.
Смачного!
- Відварене куряче філе - 150 грам
- Картопля - 300 грам
- Тертий твердий сир - 3 Ст. Ложки
- Мускатний горіх - За смаком
- Курячий бульйон - 1 літр (кількість вказано приблизний. Він потрібен для варіння ньокки)
- Курине яйце - 1 штука
- Борошно - 40 грам
- Сіль - За смаком
- Лавровий лист - 1 За смаком (для бульйону)
- Чорний перець горошком - 1 За смаком (для бульйону)
- Запашний перець - 1 За смаком (для бульйону)
Підготуйте продукти до приготування. Промийте сире куряче філе перед варінням бульйону. А також добре помийте сиру картоплю.
Натріть на дрібній тертці відварну картоплю.
Куряче філе дрібно наріжте.
До картоплі додайте дрібно нарізане куряче філе, сир, яйце, мускатний горіх, сіль і борошно.
Всі інгредієнти добре перемішайте.
Викладіть суміш на посипану борошном поверхню і замісити м'яке тісто.
Відокремте шматочок тесту і розкачати ковбаску, наріжте на невеликі шматочки.
Скачайте кожен шматочок в кулю і зробіть пальцем в середині ямку.
Зваріть ньокки в киплячому курячому бульйоні, буквально 1 хв. Як тільки ньокки спливуть, вони готові.
Після того як ньокки зварилися, обсмажте їх на рослинному маслі в попередньо розігрітій сковороді. У процесі смаження додайте трохи вершкового масла (воно додасть горіховий присмак) або часнику за бажанням.