Картопляна запіканка з фаршем на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете швидко приготувати просте і досить ситне блюдо для обіду, скористайтеся цим рецептом. Запіканка - блюдо нескладне в приготуванні, так що у вас все вийде смачно.
Просте і нехитре блюдо до обіду або вечері - для тих, хто сильно зголоднів, адже блюдо досить ситне. З мінімальної кількості продуктів ви зможете приготувати ось таку картопляну запіканку з фаршем на сковороді. Ця страва я зазвичай готую на дачі, там у мене немає духовки. Якщо у вас залишився відварену картоплю, блюдо приготується ще швидше. Варену картоплю лише злегка обсмажте на сильному вогні до скоринки. Смачного!
- М'ясний фарш - 400-500 грам
- Картопля - 7-8 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Яйце - 2-3 штук
- Молоко - 150 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Зелень кропу, петрушки - 20 грам
- Сир твердий - 50-70 грам
- Помідори - 1 штука
Очистимо картопля, наріжемо його дрібною соломкою. Розігріємо сковороду з 3-4 ложками рослинного масла і обсмажити картопля майже до готовності. Посоліть і поперчіть його в кінці.
Очистимо цибулю і моркву. Цибуля поріжемо кубиками, морква натерти на крупній тертці. Обсмажити цибулю і моркву на рослинному маслі до м'якості, потім додамо фарш і обсмажуємо хвилин 7-8. Солимо і перчимо до смаку.
Викладаємо фарш з овочами на сковороду до картоплі.
Перемішуємо і обсмажуємо на середньому вогні ще хвилин 5.
Збиваємо яйця з молоком, додаємо дрібку солі.
Посипаємо картопля з фаршем дрібно нарубаної зеленню, заливаємо його сумішшю яєць і молока.
Закриваємо кришкою і смажимо на мінімальному вогні хвилин 15. Потім посипаємо натертим сиром. Закриваємо кришкою і смажимо ще хвилин 5-7.
Часточками помідорів можна прикрасити вже готову страву, а можна викласти їх на запіканку разом з сиром, нехай вони злегка размягчатся.