Картопляна запіканка з беконом
(покроковий рецепт з фото)
Вчені картопля називають «ботанічним шедевром». Цей коренеплід - один з найбільш цінних на землі. Варіантів його приготування просто не злічити, один з них - картопляна запіканка з беконом.
Картопля ще називають другим хлібом. Він дуже багатий вітамінами і мікроелементами. У ньому навіть містяться жири! Вони знаходяться в основному в шкірці бульби. Тому, ви сміливо можете харчуватися одним картоплею і будете абсолютно здорові. Якби не висока калорійність продукту, я б так і робила. Не стану далі співати дифірамби улюбленої картопельки, а просто покажу як приготувати картопляну запіканку з беконом. Удачі в приготуванні!
- Картопля - 6-7 штук
- Цибулина - 1 штука (одна велика або дві маленькі)
- Шавлія - 2 Ст. Ложки (свіжий подрібнений шавлія можна змішати з сухим)
- Шинка - 650 грам
- Вершкове масло - 4-6 Ст. Ложок
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
Нарізаємо цибулю тонкими кільцями.
Подрібнюємо шавлія (можна змішати з сухим).
Очищаємо картоплю і нарізаємо тонкими скибочками.
Нарізаємо шинку.
Сир Natiraem.
На середньому вогні розтоплюємо вершкове масло.
Додаємо борошно і починаємо гарненько розмішувати, масло поступово густіє
Додаємо молоко, постійно помішуючи. Продовжуємо заважати, поки соус не загусне.
Перш ніж викладати картопля, поливаємо тонким шаром деко готовим соусом. Зверху викладаємо один шар картоплі.
Поверх картоплі викладаємо кільцями цибулю, посипаємо шинкою і шавлією.
Всю красу щедро посипаємо сиром, заливаємо соусом, досипаємо залишки сиру і додаємо до смаку сіль і мелений перець.
Запікаємо картоплю в нижній частині духовки (нижнім тентом), при температурі 350 градусів. Перед подачею на стіл, готову страву витримуємо пару хвилин на деку.