Картопляна «бомба» з сиром і беконом
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні поділюся з вами відмінним рецептом, як приготувати картопляну "бомбу" з сиром і беконом. Блюдо виходить дуже незвичайним, оригінальним і просто неймовірно смачним. Раджу спробувати!
Впевнена, картопля в такому варіанті ви ще не пробували! Відварену в мундирі, а потім запечений в шубці з бекону і начиненим сиром, в результаті чого виходить апетитна рум'яна кірочка і ніжна начинка, - це найоригінальніший рецепт приготування картоплі, який я знаю. Таку картопляну бомбу можна приготувати і до обіду, і закуски, і в якості закуски до пива, якщо раптом нагрянули голодні гості!
- Картопля - 6 штук
- Бекон - 6 скибочок
- Сир твердий - 120 грам
- Часник - 3 зубчики
- Сіль, перець - За смаком
- Картопляний крохмаль - 15 грам
- Яйце - 1 штука
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Картоплю відварити в мундирі до готовності, потім воду злийте, а самому картоплі дайте злегка охолонути.
На кожній картоплині зріжте приблизно 1 см від верхнього краю. Кожну картоплину загорніть в шматочок бекону і покладіть в форму для випікання кексів.
Потім чайною ложкою акуратно видаліть середину картоплі, залишивши невеликі стінки. Картопляну м'якоть не викидайте, вона знадобиться нам для приготування картопляних паличок.
У кожен картопляний бочонок покладіть дрібно нарізаний часник, порізаний брусочками твердий сир, а зверху додатково присипте сиром, натертим на дрібній тертці. Надішліть картопляну "бомбу" в духовку на 20 хвилин (температура - 180 градусів). За цей час бекон підсмажиться, а сир розплавиться, вийде дуже смачно!
Для приготування картопляних паличок змішайте картопляну м'якоть з крохмалем, 1 яйцем, перцем і сіллю.
Все це добре перемішайте до однорідного стану.
Викладіть картопляну масу на пергамент рівним шаром товщиною приблизно 1 см. Розріжте отриманий коло на смужки шириною 1, 5 см. Запікайте картопляні палички в духовці при температурі 180 градусів 20 хвилин (можна разом з картоплею в беконі).
Картопляна "бомба" з сиром і беконом готова. Подавайте з улюбленим соусом і їжте із задоволенням!