Irlandskaya «шоколадна бомба»
(покроковий рецепт з фото)
Ірландська "шоколадна бомба" - оригінальне королівські ласощі. Готується такий десерт простіше простого. Прекрасно підійде до святкового столу.
Передати аромат і ніжний смак цих бомб - дуже складне завдання ... Але я спробую. Тепплий пряний аромат так і манить з'їсти парочку цих чудових кексів. Ірландські шоколадні бомби з ромом мають дуже ніжну текстуру і просто тануть у роті. Відмінно підійде до них чашечка запашної кави або теплого какао.
- Борошно - 2 склянки
- Какао-порошок - 1 Склянка
- Цукор - 2 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Яйце - 2 штуки
- Крем - 1/2 склянки
- Пиво - 1 Склянка
- Вершкове масло - 400 грам
- Шоколадні крапельки - 3 склянки
- Вершки жирні - 1 Склянка
- Кукурудзяний крохмаль - 1, 5 Ст. Ложки
- Ром - 6 чайних ложок
- Цукрова пудра - 1, 5 склянки
- Ванілін - 1 щіпка
1. Розігрійте духовку до 130 градусів.
В цей час в каструлі на середньому вогні доведіть до кипіння суміш пива та 200 грам вершкового масла. Потім додайте какао-порошок, перемішайте і зніміть з вогню.
В цей час в каструлі на середньому вогні доведіть до кипіння суміш пива та 200 грам вершкового масла. Потім додайте какао-порошок, перемішайте і зніміть з вогню.
2. В окремій ємності за допомогою міксера збийте яйця і сметану до однорідності. Поступово додайте суміш какао до яєць і ретельно перемішайте.
2. З'єднайте сухі інгредієнти з рідкою сумішшю: просійте борошно, цукор, розпушувач і сіль. Замісити тісто і розподіліть по формах. Випікайте кекси 15 хвилин.
4. Для глазурі збийте масло, цукрову пудру і ванілін до отримання кремовою консистенції.
6. У каструлі на паровій бані розтопіть в вершках шоколадні крапельки, додайте ром і кукурудзяний крохмаль. За допомогою кондитерського шприца начините кекси шоколадною помадкою.
7. Готові остиглі кекси прикрасьте білим кремом і насолоджуйтеся десертом.