Рецепт Картопля з сиром і помідорами фото

Картопля з сиром і помідорами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Молочні продукти , Картопля , Сир
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Картопля завжди зберігається в моєму складі про запас. І, якщо раптом, холодильник - порожній, завжди можна щось придумати з картоплі. Картопля з сиром і помідорами - просте в приготуванні і дуже смачне блюдо. Воно може стати відмінне закускою або навіть повноцінної трапезою.

Опис приготування:

Як приготувати картоплю з сиром і помідорами?

1. Картопля очистіть і промийте. Розріжте вздовж наполовину. Якщо картопля - велика, можна розрізати її на три частини. Відваріть шматочки картоплі в підсоленій воді. Слідкуйте за тим, щоб вона не розварилася. Можна варити цілу картоплю в мундирі і розрізати вже відварену. Але я поспішаю, тому варю нарізану картоплю.

2. Сир (краще вибирати такі сорти, як адигейський, сулугуні або моцарелла) наріжте пластами. Кожен пласт ми будемо укладати на половинку картоплі, тому стежте за розмірами і нарізуйте приблизно за формою картоплі.

3. Помідори промийте, виріжте плодоніжки і наріжте кружальцями.

4. Відварену картоплю злегка остудіть. На деко, змащений маслом або застелене папером для випічки, викладіть половинки картоплі або цілу картоплю з кишенею. Злегка збризніть половинки оливковою олією. Викладіть на половинки кружечки помідорів, сіль і poperčite. Зверху викладіть нарізану сир.

5. Випікайте закуску до розплавлення сиру в розігрітій до 180 градусів духовці. Як тільки сир стане рижеть - картопля з помідорами і сиром готовий!

Смачного!

  • Картопля - 6-7 штук
  • Помідори - 2-3 штук
  • Сир - 100 грам
  • Сіль - - За смаком
  • Перець - - За смаком
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
Як приготувати картоплю з сиром і помідорами?

1. Картопля очистіть і промийте. Розріжте вздовж наполовину. Якщо картопля - велика, можна розрізати її на три частини. Відваріть шматочки картоплі в підсоленій воді. Слідкуйте за тим, щоб вона не розварилася. Можна варити цілу картоплю в мундирі і розрізати вже відварену. Але я поспішаю, тому варю нарізану картоплю.

2. Сир (краще вибирати такі сорти, як адигейський, сулугуні або моцарелла) наріжте пластами. Кожен пласт ми будемо укладати на половинку картоплі, тому стежте за розмірами і нарізуйте приблизно за формою картоплі.

3. Помідори промийте, виріжте плодоніжки і наріжте кружальцями.

4. Відварену картоплю злегка остудіть. На деко, змащений маслом або застелене папером для випічки, викладіть половинки картоплі або цілу картоплю з кишенею. Злегка збризніть половинки оливковою олією. Викладіть на половинки кружечки помідорів, сіль і poperčite. Зверху викладіть нарізану сир.

5. Випікайте закуску до розплавлення сиру в розігрітій до 180 градусів духовці. Як тільки сир стане рижеть - картопля з помідорами і сиром готовий!

Смачного!

Схожі рецепти