Запечена паста з сиром, сиром і помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Класичне поєднання пасти, сиру, помідорів і зелені неодмінно порадує любителів італійської кухні.
Блюдо виглядає дуже ситно і смачно. Вказаної кількості інгредієнтів вистачить на 8-10 порцій. Приготований томатний соус з сиром також можна використовувати запікання лазаньї.
- Цільного молока або 1% -ного сиру - 450 грам
- Великих яйця - 2 штуки
- Сиру Пармезан - 90 грам
- Сіль - За смаком
- Пасти зіті - 450 грам
- Оливкового масла - 2 Ст. Ложки
- Часнику - 5 зубчиків (середніх)
- Банку томатного соусу - 1 штука(840 г)
- Банку нарізаних кубиками помідорів - 1 штука(435 г)
- Сушеного орегано - 1 Чайна ложка
- Цукру - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - За смаком
- Кукурудзяного крохмалю - 3/4 чайних ложки
- Сиру моцарелла - 240 грам
1. Розігріти духовку зі стійкою в середньому положенні до 175 градусів. Збити сир, яйця і 1 чашку сиру Пармезан разом в середній мисці. Залишити в сторону.
2. Довести 4, 5 л води до кипіння у великій каструлі на сильному вогні. Додати пасту і 1 столову ложку солі. Варити, помішуючи, поки паста не почне ставати м'якою, близько 5-7 хвилин. Злити воду і відкинути пасту на друшляк.
3. Нагріти оливкова олія в сковороді. Додати подрібнений часник і смажити на середньому вогні до появи аромату. Перемішати з томатним соусом, нарізаними кубиками помідорами і орегано. Готувати до загустіння, близько 10 хвилин. Зняти з вогню, розмішати з ½ чашки нарізаного базиліка і цукром, приправити сіллю і перцем. Розмішати крохмаль і вершки в невеликій мисці. Довести до кипіння в каструлі на середньому вогні і варити до загустіння, від 3 до 4 хвилин. Забрати каструлю з вогню і додати сирну суміш, 1 чашку томатного соусу і ¾ чашки Моцарелли, нарізаною на шматочки розміром 6 мм. Перемішати.
4. Додати пасту і ретельно перемішати. Викласти пасту в форму для випічки розміром 22х32 см і рівномірно розподілити залишився томатний соус зверху. Посипати ¾ чашки Моцарелли і залишилася ½ чашки пармезану зверху. Щільно накрити форму фольгою і запікати 30 хвилин.
5. Зняти фольгу і продовжувати запікати, поки сир не стане рум'яним і не почне вирувати, близько 30 хвилин. Остудити протягом 20 хвилин. Посипати залишилися 3 столовими ложками нарізаного базиліка і подавати.