Рецепт Запечена паста з сиром, сиром і помідорами фото

Запечена паста з сиром, сиром і помідорами
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Макарони
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Класичне поєднання пасти, сиру, помідорів і зелені неодмінно порадує любителів італійської кухні.

Блюдо виглядає дуже ситно і смачно. Вказаної кількості інгредієнтів вистачить на 8-10 порцій. Приготований томатний соус з сиром також можна використовувати запікання лазаньї.

  • Цільного молока або 1% -ного сиру - 450 грам
  • Великих яйця - 2 штуки
  • Сиру Пармезан - 90 грам
  • Сіль - За смаком
  • Пасти зіті - 450 грам
  • Оливкового масла - 2 Ст. Ложки
  • Часнику - 5 зубчиків (середніх)
  • Банку томатного соусу - 1 штука(840 г)
  • Банку нарізаних кубиками помідорів - 1 штука(435 г)
  • Сушеного орегано - 1 Чайна ложка
  • Цукру - 1 Чайна ложка
  • Чорний перець - За смаком
  • Кукурудзяного крохмалю - 3/4 чайних ложки
  • Сиру моцарелла - 240 грам
запечена паста з сиром, сиром і помідорами - фото крок 1
1. Розігріти духовку зі стійкою в середньому положенні до 175 градусів. Збити сир, яйця і 1 чашку сиру Пармезан разом в середній мисці. Залишити в сторону.
запечена паста з сиром, сиром і помідорами - фото крок 2
2. Довести 4, 5 л води до кипіння у великій каструлі на сильному вогні. Додати пасту і 1 столову ложку солі. Варити, помішуючи, поки паста не почне ставати м'якою, близько 5-7 хвилин. Злити воду і відкинути пасту на друшляк.
запечена паста з сиром, сиром і помідорами - фото крок 3
3. Нагріти оливкова олія в сковороді. Додати подрібнений часник і смажити на середньому вогні до появи аромату. Перемішати з томатним соусом, нарізаними кубиками помідорами і орегано. Готувати до загустіння, близько 10 хвилин. Зняти з вогню, розмішати з ½ чашки нарізаного базиліка і цукром, приправити сіллю і перцем. Розмішати крохмаль і вершки в невеликій мисці. Довести до кипіння в каструлі на середньому вогні і варити до загустіння, від 3 до 4 хвилин. Забрати каструлю з вогню і додати сирну суміш, 1 чашку томатного соусу і ¾ чашки Моцарелли, нарізаною на шматочки розміром 6 мм. Перемішати.
запечена паста з сиром, сиром і помідорами - фото крок 4
4. Додати пасту і ретельно перемішати. Викласти пасту в форму для випічки розміром 22х32 см і рівномірно розподілити залишився томатний соус зверху. Посипати ¾ чашки Моцарелли і залишилася ½ чашки пармезану зверху. Щільно накрити форму фольгою і запікати 30 хвилин.
запечена паста з сиром, сиром і помідорами - фото крок 5
5. Зняти фольгу і продовжувати запікати, поки сир не стане рум'яним і не почне вирувати, близько 30 хвилин. Остудити протягом 20 хвилин. Посипати залишилися 3 столовими ложками нарізаного базиліка і подавати.

Схожі рецепти