Паста з козячим сиром і помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Чи любите ви пасту так, як люблю її я? Навіть якщо трохи менше, обов'язково спробуйте цей смачний варіант страви. Розповім вам, як приготувати пасту з козячим сиром, базиліком і помідорами.
Уже від самої назви в роті стає смачно, правда? Якщо ви будете готувати пасту в сезон свіжого базиліку, то обов'язково його додайте. Помідори вибирайте соковиті і стиглі. Відмінно підійдуть рожеві сорти або солодкі черрі.
- Макаронні вироби - 300 грам
- Сир козячий - 150 грам
- Сир твердий - 150 грам
- Помідори - 1-2 штук
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Базилік - 1 Ст. Ложка (сухий)
- Сіль - За смаком
- Мускатний горіх - 1 щіпка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Пасту відварити до стану «аль-денте» в підсоленій за смаком воді. Приблизно половину часу зазначеного на упаковці.
Два види сиру натріть на дрібній тертці.
Коли паста дійде до напівготовності, один стакан відвару отлейте для подальшого використання, інше злийте. Залишений відвар змішайте зі сметаною і знову влийте в каструлю з пастою.
Додайте нарізані без шкірки помідори, базилік і мускатний горіх.
Додайте половину тертого сиру. Акуратно все перемішайте і потім на повільному вогні 3-4 хвилини.
Форму змастіть рослинною олією і викладіть в неї пасту. Зверху посипте сиром, що залишився.
Запікайте 10-15 хвилин при температурі 180 градусів. Потім розкладіть порційно і подавайте до столу.
Незвичайно смачно! Смачного!