Рецепт Картопля з помідорами фото

Картопля з помідорами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля , Помідор
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , Корисний обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт приготування картоплі з помідорами дуже простий, а на виході отримаємо ситне, смачне, і головне - недороге блюдо з сезонних продуктів. Будемо запікати, це самий здоровий вигляд готування.

Опис приготування:

Раджу дізнатися, як приготувати картоплю з помідорами, - цей рецепт здорово виручає, коли потрібно нагодувати сім'ю ситним святковим обідом, а наявністю м'ясних заготовок ви похвалитися не можете. Тут же помідорна прошарок надає соковитість страві, і картопля у вас в духовці не пересушити. Таким чином, отримаємо добротний і смачний обід, як кажуть, "з сокири" . Приступимо?

1. Картоплю, помідори і цибулю миємо й чистимо.

2. Тепер нарізаємо картоплю дуже тоненькими кружальцями, а помідори з цибулею подрібнюємо довільно.

3. Картоплю в окремій мисці змішуємо з цибулею, туди ж тиснемо часник, і додаємо дрібно посічену зелень, сіль, перець, і інші приправи на ваш розсуд.

4. Тепер в миску з картоплею вливаємо також оливкова, або будь-яке інше рослинне масло, і ретельно все разом перемішати.

5. Тепер на блюдо для запікання з бортиками викладаємо половину картоплі, рівномірно її розподіляючи.

6. Поверх картоплі викладаємо шар помідорів, трохи їх солимо і перчимо.

7. А тепер доповідаємо залишок картоплі, і трохи пресуємо всю масу, щоб картопля рівномірно розподілився, а помідори почали давати сік. Відправляємо в розігріту духовку на 40 хвилин.

Готово! Періодично діставайте блюдо, перевіряючи на готовність, - чим менше ви берете інгредієнтів, і чим дрібніше їх ріжете, - тим швидше ваше блюдо буде готово. Крім того, раджу цей класичний рецепт картоплі з помідорами трохи урізноманітнити іншими овочами типу кабачків, або ж додати тертий сир і сметану для красивої скоринки зверху. Приємною готування!


  • Картопля - 6 штук
  • Цибуля - 1 штука
  • Помідори - 4 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
  • Зелень - - За смаком
  • Сіль - - За смаком
  • Перець - - За смаком
Раджу дізнатися, як приготувати картоплю з помідорами, - цей рецепт здорово виручає, коли потрібно нагодувати сім'ю ситним святковим обідом, а наявністю м'ясних заготовок ви похвалитися не можете. Тут же помідорна прошарок надає соковитість страві, і картопля у вас в духовці не пересушити. Таким чином, отримаємо добротний і смачний обід, як кажуть, "з сокири" . Приступимо?

1. Картоплю, помідори і цибулю миємо й чистимо.

2. Тепер нарізаємо картоплю дуже тоненькими кружальцями, а помідори з цибулею подрібнюємо довільно.

3. Картоплю в окремій мисці змішуємо з цибулею, туди ж тиснемо часник, і додаємо дрібно посічену зелень, сіль, перець, і інші приправи на ваш розсуд.

4. Тепер в миску з картоплею вливаємо також оливкова, або будь-яке інше рослинне масло, і ретельно все разом перемішати.

5. Тепер на блюдо для запікання з бортиками викладаємо половину картоплі, рівномірно її розподіляючи.

6. Поверх картоплі викладаємо шар помідорів, трохи їх солимо і перчимо.

7. А тепер доповідаємо залишок картоплі, і трохи пресуємо всю масу, щоб картопля рівномірно розподілився, а помідори почали давати сік. Відправляємо в розігріту духовку на 40 хвилин.

Готово! Періодично діставайте блюдо, перевіряючи на готовність, - чим менше ви берете інгредієнтів, і чим дрібніше їх ріжете, - тим швидше ваше блюдо буде готово. Крім того, раджу цей класичний рецепт картоплі з помідорами трохи урізноманітнити іншими овочами типу кабачків, або ж додати тертий сир і сметану для красивої скоринки зверху. Приємною готування!

Схожі рецепти