Картопля з печінкою
(покроковий рецепт з фото)
Скільки різноманітних смачних страв можна приготувати з картоплі - важко порахувати. Наприклад, дуже смачним і ситним виходить картопля з печінкою. Це просто!
Як приготувати картоплю з печінкою?
1. Розрізаємо картопля навпіл і варимо на повільному вогні 12-15 хвилин. Потім обсмажуємо на розпеченому маслі протягом 4-5 хвилин і відкладаємо в сторону.
2. Зелену цибулю розрізаємо на 2-3 частини по діагоналі і обсмажуємо в сковороді разом з дрібно нарізаним беконом 3-4 хвилини поки бекон не стане хрустким і теж відкладаємо в сторону.
3. Нарізану тонкими смужками печінку обвалюють в борошні і смажимо на сковороді 3-4 хвилини. Сіль, перець за смаком.
4. Потім в приготовлену печінку додаємо картоплю і обсмажену цибулю з беконом. Перемішуємо і Томім на вогні протягом 2-3 хвилин. Викладаємо в глибокий посуд і накриваємо кришкою щоб не охололо.
5. У цю ж сковороду наливаємо гарячий бульйон і варимо поки не загусне. Знімаємо соус з вогню і поливаємо їм картопля з печінкою. Блюдо подаємо зі сметаною і петрушкою.
Смачного!
- Картопля - 400 грам
- Печінка ягняти - 175 грам (можна використовувати будь-яку іншу печінку)
- Бекон - 4 скибочки
- Петрушка - 20 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Овочевий бульйон - 150 мілілітрів (з бульйонні кубики)
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Сіль - - За смаком
- Чорний мелений перець - - За смаком
1. Розрізаємо картопля навпіл і варимо на повільному вогні 12-15 хвилин. Потім обсмажуємо на розпеченому маслі протягом 4-5 хвилин і відкладаємо в сторону.
2. Зелену цибулю розрізаємо на 2-3 частини по діагоналі і обсмажуємо в сковороді разом з дрібно нарізаним беконом 3-4 хвилини поки бекон не стане хрустким і теж відкладаємо в сторону.
3. Нарізану тонкими смужками печінку обвалюють в борошні і смажимо на сковороді 3-4 хвилини. Сіль, перець за смаком.
4. Потім в приготовлену печінку додаємо картоплю і обсмажену цибулю з беконом. Перемішуємо і Томім на вогні протягом 2-3 хвилин. Викладаємо в глибокий посуд і накриваємо кришкою щоб не охололо.
5. У цю ж сковороду наливаємо гарячий бульйон і варимо поки не загусне. Знімаємо соус з вогню і поливаємо їм картопля з печінкою. Блюдо подаємо зі сметаною і петрушкою.
Смачного!