Рецепт Картопля з печінкою фото

Картопля з печінкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Субпродукти , Картопля , Печінка
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 45 хв.

Скільки різноманітних смачних страв можна приготувати з картоплі - важко порахувати. Наприклад, дуже смачним і ситним виходить картопля з печінкою. Це просто!

Опис приготування:

Як приготувати картоплю з печінкою?

1. Розрізаємо картопля навпіл і варимо на повільному вогні 12-15 хвилин. Потім обсмажуємо на розпеченому маслі протягом 4-5 хвилин і відкладаємо в сторону.

2. Зелену цибулю розрізаємо на 2-3 частини по діагоналі і обсмажуємо в сковороді разом з дрібно нарізаним беконом 3-4 хвилини поки бекон не стане хрустким і теж відкладаємо в сторону.

3. Нарізану тонкими смужками печінку обвалюють в борошні і смажимо на сковороді 3-4 хвилини. Сіль, перець за смаком.

4. Потім в приготовлену печінку додаємо картоплю і обсмажену цибулю з беконом. Перемішуємо і Томім на вогні протягом 2-3 хвилин. Викладаємо в глибокий посуд і накриваємо кришкою щоб не охололо.

5. У цю ж сковороду наливаємо гарячий бульйон і варимо поки не загусне. Знімаємо соус з вогню і поливаємо їм картопля з печінкою. Блюдо подаємо зі сметаною і петрушкою.

Смачного!

  • Картопля - 400 грам
  • Печінка ягняти - 175 грам (можна використовувати будь-яку іншу печінку)
  • Бекон - 4 скибочки
  • Петрушка - 20 грам
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Овочевий бульйон - 150 мілілітрів (з бульйонні кубики)
  • Крем - 4 Ст. Ложки
  • Сіль - - За смаком
  • Чорний мелений перець - - За смаком
Як приготувати картоплю з печінкою?

1. Розрізаємо картопля навпіл і варимо на повільному вогні 12-15 хвилин. Потім обсмажуємо на розпеченому маслі протягом 4-5 хвилин і відкладаємо в сторону.

2. Зелену цибулю розрізаємо на 2-3 частини по діагоналі і обсмажуємо в сковороді разом з дрібно нарізаним беконом 3-4 хвилини поки бекон не стане хрустким і теж відкладаємо в сторону.

3. Нарізану тонкими смужками печінку обвалюють в борошні і смажимо на сковороді 3-4 хвилини. Сіль, перець за смаком.

4. Потім в приготовлену печінку додаємо картоплю і обсмажену цибулю з беконом. Перемішуємо і Томім на вогні протягом 2-3 хвилин. Викладаємо в глибокий посуд і накриваємо кришкою щоб не охололо.

5. У цю ж сковороду наливаємо гарячий бульйон і варимо поки не загусне. Знімаємо соус з вогню і поливаємо їм картопля з печінкою. Блюдо подаємо зі сметаною і петрушкою.

Смачного!

Схожі рецепти